AB’den coğrafi işaret tescili alınmasının ardından Aydın inciri ile Aydın kestanesi, Avrupa raflarında yerini aldı. Ürünlerin katma değerinin artmasını sağlayan AB tescili, Aydın Ticaret Odası ( AYTO) ve Aydın Ticaret Borsası’na (ATB) ödül getirdi.
TOBB’un 70. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende AYTO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken ile ATB Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un kendilerine takdim ettiği plaketle onurlandırıldı.

AYDIN’IN BAŞARISI


AYTO Başkanı Hakan Ülken, kendisine takdim edilen plaketin Aydın’ın başarısı olduğunu belirterek, “Yönetim Kurulu Üyeliğini yapmaktan onur duyduğum TOBB un 70. Kuruluş yıldönümünde “Aydın İnciri Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili”nden dolayı Başkanımız M Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ticaret Bakanımız Mehmet Muş’un elinden ödül aldık. Aydın İncirimizin AB raflarında döviz bazlı marj yükselmesine vesile olan bu adımımız ve başarı tüm Odamızın ve İlimizin başarısıdır” dedi.

ATB’YE KESTANE ÖDÜL GETİRDİ


Aydın Ticaret Borsası’ndan törenin ardından yapılan açıklamada, “TOBB 70.Yıl Kutlamaları kapsamında Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur’a Ticaret Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muş ve Birlik Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Borsamız tarafından Aydın Kestanesinin ülkemizin 4. Coğrafi işaretli ürünü olarak Avrupa Birliği’nde tescillenmesi dolaysıyla plaket takdim etti” ifadelerini yer verildi.