DAHOT'un Uluslararası gerçekleştirdiği ve sponsorluklarını Didim Kaymakamlığı, Didim Belediye Başkanlığı, Didim Ticaret Odası, Didim E.K.K Kooperatifi yaptığı çeşitli firmaların da desteklediği 9. Uluslararası Halk Dansları etkinliği kapsamında ekipleri Kent Meydanında Didimlilere gösterilerini sundu. Gösteri öncesinde ekipleri kortaj yaparak alana geldi. Etkinliğe Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak, Başkan yardımcısı Öznur Demirci Gündoğdu, Belediye meclis üyesi Ali Çağlar da izledi. Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Deniz Atabay 9. düzenlenen festivale belediye olarak destek olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini belirterek “Ulu Önder Atatürk’ün yurtta barış dünyada barış diyerek dile getirdiği düşüncesi bu tür etkinliklerle destekleniyor.” dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Atabay, Başkan yardımcısı Gündoğdu ile İlçe Başkanı Koçak, katılım sağlayan grupların temsilcilerine çiçek vererek teşekkür etti.
Yurt dışından katılım sağlayan İran, Bulgaristan, Moldova, Makedonya ve Gürcistan ekipleri, yurt içinden katılım sağlayan Bursa Necati Bey Kız Meslek Lisesi, Bursa Anadolu Lisesi, Söke Halk Eğitim Merkezi Öğretmenleri Halk Oyunları Topluluğu ve Söke Halk Oyunları Topluluğu ekipleri yaptıkları gösterilerle Didimlilere halk oyunları ile dolu bir gece yaşattı.