Karacasu’da Karşıyaka Köprüsü üzerinde bulunan Uçurum Park Aile Çay Bahçesi mülk sahibi Karacasu Belediyesi tarafından Mayıs ayı içerisinde ihaleye çıktı. Mevcut kiracı Tarık Güden’in yanı sıra 4 kişinin daha teklif verdiği ihaleyi 5 bin 550 lira ile en yüksek bedeli veren Abdullah Karakılıç kazandı. Karakılıç gerekli bedelleri yatırıp belediyeyle sözleşmeyi yaparken mevcut kiracı ihaleye itiraz etti. Pandemi döneminde kira sürelerinin uzatılacağı yönünde karar olduğunu ve 6 ay önceden kendisine ihale bilgisinin verilmediği ifade eden Tarık Güden, haksız bir şekilde ihaleyi çıkıldığını iddia etti. Güden, konuyu mahkemeye taşıdı. Karacasu Belediyesi de 3091 sayılı taşınmaz mal zilyetliğine yapılan tecavüzlerin önlenmesi hakkında kanun kapsamında tahliye kararı aldı.

AVUKAT EKİZ İDARE MAHKEMENİN KARARINI SUNDU


Emlak ve İstimlak Müdürü Ayşen Dikmen ve çok sayıda belediye personeli tahliye için parka gitti. Tahliye hazırlığı yapılırken Tarık Güden’in avukatı Nihat Ekiz’in idari mahkemeden alınan yürütmeyi durdurma kararını heyete sunması sonucu belediye ekipleri herhangi bir işlem yapamadı. Kararı gören Belediye personeli yürütmeyi durdurma kararı sebebiyle tahliyenin gerçekleşemeyeceği şeklinde tutanak tutup parkta ayrıldı.
Avukat Nihat Ekiz, “İdari mahkemeye başvurarak yaptığınız hukuksuz işlemin durdurulması kararı aldık. Size de acele postayla gönderilmesi talebinde bulunduk. Pazartesi elinize ulaşacaktır. Bizim aldığımız bir yürütmeyi durdurma kararı var. Kanunsuz işlemi burada uygulayamazsınız. Kendisiniz sözleşme yaptığınız kiracıyı işgalci diye suçluyorsunuz. İçinde kiracı varken ihaleye mi çıkılır. Belediyenin 5 tane avukatı var, neden danışmadan iş yapıyor belediye. Belediye kendini zor durumda bırakıyor” dedi.

İDARİ MAHKEMENİN KARARI


İdari mahkemeye davacı tarafından başvuruda özet olarak "Taşınmazda halihazırda zilyet hakkı bulunan davacının taşınmaza tecavüzünün olduğundan bahsedilemeyeceği ve taşınmazın maliki olan Karacasu Belediyesi tarafından taşınmaza tecavüz edildiğinden bahisle 3091 sayılı kanun kapsamındaki idari yolun işletilemeyeceği ileri sürülerek iptali ile yürütmesinin durdurulması istenmektedir” denilirken Aydın Birinci İdari Mahkemesi de, "Dava konusu işlemin tahliyeye ilişkin olup etkisi tükenecek işlemlerden ve telafisi güç zararlara yol açabilecek nitelikte bulunması nedeniyle davalı iradenin savunması ve ara kararı cevap alınıp ya da savunma ve ara kararına cevap verme süresi geçip yeni bir karar verilinceye kadar yürütülmesinin durdurulmasına 2577 sayılı kanunun 20 ve 27. maddeleri uyarınca savunma ve ara kararına cevap verilebilmesi için davalı iradeye 7 gün süre tanınmasına 23 Haziran 2022 tarihinde oy birliği ile karar verilmiştir" ifadeleri yer aldı.