Aydın’ın Efeler ilçesinde Şehir İçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’nde olağan genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. Kooperatifin son durak tesislerinde yapılan Olağan Genel Kurulun Divan Başkanlığı’nı İsmail Atay, katip üyeliklerini Nizamettin Kanşıray ve Cemal Kaşıkçı yaptı.

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Kooperatif yönetim kurulu olarak 30 Haziran 2021 tarihinde yapılan olağan genel kurul toplantısında alınan kararlar doğrultusunda çalışmalarını bugüne kadar sürdürdüklerini ifade eden Efeler Şehir İçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın, “Hem yolcularımızın hem de şoförlerimizin can ve mal güvenliği için İçişleri Bakanlığının uygun gördüğü Araç kamera sistemlerimiz için Mobiz Firması ile imzalanan sözleşme gereği 160 aracımız için aylık 20 bin TL ödenerek 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren garanti süremiz iki yıl daha uzatılmıştır. Kooperatifimiz Yönetim Kurulu, Şoförler Odası Başkanımız ve Hukuk Müşavirimiz ile kooperatif aidatları için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ukome Daire Başkanlığı nezdinde gerekli görüşmeler yapılmış olup, görüşmeler sonucunda esnafımızın yaşadığı zor ekonomik koşullar göz önünde bulundurularak kooperatifimiz aidatlarında iyileştirmeler yapılması sağlanmıştır. Bu konuda bizlere destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu ile destek veren tüm Belediye Meclis üyelerimize teşekkür ederiz. Mayıs ayında yapılan Türkiye Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) genel kuruluna katılım sağladım ve kooperatifimiz başkanı olarak TÖHOB Yönetim Kurulu’na seçildim. Ayrıca TÖHOB Genel Başkanımız Sayın Ercan Soydaş, Haziran ayında yapılan TŞOF Genel kurulunda Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmiş bulunmaktadır. Özel Halk Otobüslerinin sorunlarına daha süratle çözüm bulunabilmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” diye konuştu.

“DAHA FAZLA DESTEK ALMAMIZ GEREKİR”

Başkan Yalçın, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Ücretsiz taşıma karşılığında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından araç başına ödenen aylık bin liralık gelir desteği TÖHOB’un çalışmaları neticesinde Nisan-2022 ayından itibaren araç başı aylık bin 500 liraya çıkarılmıştır. Günlük ortalama araç başı 80 ile 100 arası ücretsiz yolcu taşımaktayız. Aldığımız aylık araç başı bin 500 TL, 4 güne tekabül etmektedir. Bu sebeple çok kısa zamanda daha fazla destek almamız gerekir. Ülkemizde yaşanan akaryakıt fiyat artışlarının sonucu, ertesi gün araçlarımızı çalıştırabilmek için yani mazot koyabilmek için gece seferlerinde düzenlemeler yapmak zorunda kaldık. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi tüm resmi ve özel kuruluşlarla yürütülen samimi çalışmalarımız devam ettirilecektir. Yönetim kurulumuz olarak faaliyetlerimize ve yapılan çalışmalara destek veren, Aydın Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’a, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu başta olmak üzere emeği geçen tüm herkese teşekkür eder, genel kurulumuzun tüm Şehiriçi camiamıza ve ilimize hayırlı olmasını dilerim.”