Nazilli Ticaret Odası üyelerinin ihracat potansiyelini arttırmak, ilk defa ihracat yapacak firmalara yol göstermek ve bilgilendirmek amacıyla düzenlenen Dış Ticaret Serbest Ticaret Anlaşmaları (STA) ve Tercihli Ticaret Anlaşmaları (TTA) bilgilendirme toplantısına firma temsilcileri ile firmaların dış ticaret sorumluları yoğun ilgi gösterdi.
Ticaret Bakanlığı Uzmanları İpek Yalçındağ, Engin Kurt ve Çağatay Çalışkan ile TOBB Dış Ticaret Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Özlem Özkan katılımı ile yapılan toplantıda; Birleşik Krallık, İsrail, Kosova, Bosna Hersek, Azerbaycan ülkelerine yönelik STA-TTA (Serbest Ticaret Anlaşması- Tercihli Ticaret Anlaşması) konularında bilgi verildi. NTO bünyesinde faaliyet gösteren İhracat Destek Ofisi tarafından organize edilen toplantıda; merak ettikleri birçok sorunun yanıtını bulduklarını ifade eden Ticaret Odası üyeleri, Bakanlık yetkilileri ile yüz yüze görüşmekten memnun olduklarını ifade ettiler.

‘FALİYETLERİMİZ DEVAM EDECEK’

Toplantı sonunda açıklamada bulunan NTO Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, “Ticaret Odası olarak önem verdikleri konuların başında bölge ihracatının katma değer yaratacak şekilde artması gelmektedir. İhracat yapan yaklaşık 160 firmamız var. Daha fazla firmanın ihracat yapabilir konuma gelmesi için gayret gösteriyoruz. Bölgemizde yetişen ve işlenen ürünlerimizin tamamı yurt dışından talep görüyor. Otomotiv ve metal sanayinde faaliyet gösteren firmalarımız önemli altyapı ve imkanlara sahipler. Sadece gıda da değil tüm sektörlerde ihracatı hedefliyoruz. TOBB iş birliğinde gerçekleştirdiğimiz toplantıya katılan Ticaret Bakanlığı uzmanları ile TOBB yetkililerine üyelerimiz adına teşekkür ediyorum. Üyelerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda ihracata yönelik faaliyetlerimiz devam edecektir” dedi.
Toplantı, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.