Nazilli Sınav Koleji başarılarına bir yenisini ekledi. Öğrencilerin akademik başarılarının yanında sosyal, kültürel, sanatsal, spor gibi alanlarda da başarılı bireyler yetişmesini önemseyen Nazilli Sınav Koleji, Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) ve Milli Eğitim Bakanlığının karşılıklı imzaladıkları protokol kapsamında bu yıl 4.’sü düzenlenen Akıl Oyunları Türkiye Finalinde Nazilli Sınav Koleji öğrencileri turnuvaya damgasını vurdu.
Türkiye genelinden 76 il ve 760 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen turnuva 12-13 Haziran tarihlerinde Diyarbakır’da düzenlendi. Daha önce sırasıyla önce Nazilli’de 1. sonrasında Aydın’da 1. olarak ilimizi temsil etme hakkı kazanan öğrenciler turnuvada çok güzel maçlar çıkararak kupayı Aydın’a getirmenin gururunu yaşadı. Aydın’ı 3 öğrencisi ile temsil eden Nazilli Sınav Koleji bu alandaki en iyi okul olarak yine farkını gösterdi. Mangala oyununda Mustafa Tuğrul Aytekin, Pentago oyununda Kudret Kaan Çalık ve Kulami oyununda Egemen Baysak finallerde Aydın için ter döktü. Mangala oyununda Mustafa Tuğrul Aytekin Türkiye 2.’si oldu ve kupayı kazandı. Yine Kudret Kaan Çalık Türkiye 17.’si ve Egemen Baysak Türkiye 18.’si olarak güzel sonuçlar elde etti.

‘HEDEFİMİZ TÜRKİYE FİNALİYDİ’


Sınav Koleji kurucusu Şükrü Yıldırım ise, yarışma sonrası yaptığı açıklamada, öğrenci ve öğretmenleri tebrik etti. Yıldırım, “2021-2022 eğitim öğretim yılı bizim için çok güzel bir yıl oldu. Sene içerisinde çok güzel başarılara imza attık. Satrançta okul takımımız ile Aydın 3.’sü olduk. Akıl oyunlarında gerek ilçede gerek ilde dereceler elde ettik. Son olarak da Türkiye finalinde derece ile dönmek çok güzel oldu. Zaten Öğrencilerimizle birlikte hedefimizi en başında Türkiye Finali olarak belirlemiştik. Okulumuzda her ay turnuvalar düzenledik. Çalışmalarımızı ve eksikliklerimizi giderdik. Nazilli ilçe turnuvasında 6 birincilik elde ederek Aydın il finaline gitme başarısı gösterdik. Aydın’da da 3 il birincisi çıkararak Türkiye Finallerine adımızı yazdırdık. Sonuçta Türkiye Finalinden de derece ile döndük. Tüm öğrencilerimi ve öğretmenimizi tebrik ediyorum. Yeni eğitim öğretim yılında çalışmalarımızı üzerine koyarak devam etmek istiyoruz” diye konuştu.