Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Aydın ziyaretinin ikinci gününde son olarak Didim’e geldi. Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Didim Belediyesi tarafından kente kazandırılan projeler için düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreni için ilçeye gelen Kılıçdaroğlu’nu CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamza Çebi, CHP Aydın Milletvekilleri Süleyman Bülbül ve Hüseyin Yıldız, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, bazı milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, CHP İl ve İlçe yöneticileri karşıladı.
Didim Belediyesince ilçeye kazandırılan Didim Amfi Tiyatro’da gerçekleşen temel atma ve toplu açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından sahneye çıkan Ardahan’ın CHP’li Belediye Başkanı Faruk Demir “sarı saçlı mavi gözlüm” şarkısını seslendirdi. Ardından Didim Belediyesinin yaptığı projeleri anlatan sinevizyon gösterimi izlettirildi.

“DİDİM’İ TURİZM KENTİ YAPMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”


Sinevizyon gösteriminin ardından konuşan Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay “2014 yılında sizin teveccühünüz ve halkımızın takdirleri ile çıktığımız bu yolda bir söz vermiştik; Didim'i daha güzel bir kent yapacaktık. Her geçen gün nüfusu artan, projeleri ve yatırımları ile Türkiye'nin örnek aldığı bir turizm kenti olma yolunda hızla ilerleyen iyi yaşam kenti Didim’imizde işte o söz verdiğimiz projelerimizin açılışını yapacak ve yeni projelerimizin temelini atacağız. Aydın Büyükşehir Belediyemiz ile ortak çalışma kültürünün getirdiği ve sizin de gördüğünüz güzel sonuçlar kentimize değer katıyor, bundan sonra da devam edecektir. Bu görevleri yerine getirirken aynı zamanda büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır medeniyetler seviyesine çıkma arzusunu ve ilkelerini yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Didim’e birçok yatırım yaptık. Didim’i turizm kenti yapmak konusunda ben ve ekip arkadaşlarım el birliğiyle çalışıyoruz. Söz verdiğimiz bu yatırımlarla ilgili son dönemdeki yatırımları izlediniz ama bugün burada yapımını tamamladığımız 11 projemizin açılışını yapıyoruz. Aydın Büyükşehir Belediyemiz ile ortak yürüttüğümüz projelerimizin de temelini atacağız. Bunlar sırası ile; Didimli gençlerimizin yeni gözdesi olacak Didim Gençlik Merkezi, Modern ve fonksiyonel bir proje ile yenildiğimiz Balıkçı Pazarı, Didim'in tarihini yansıtan ve Didim'in geçmişine ışık tutan Yoran Mübadele Evi, Didim'e gelen her vatandaşımızı karşılayan Yüce önder Mustafa Kemal Atatürk'ün silüet heykeli, Akbük Mahallesi'nde turistlerin gözdesi olan Soğuksu diye isimlendirdiğimiz noktalarda yaptığımız çevre düzenlemeleri, bizler için her zaman ilk sırada gelen, yaşamı paylaştığımız minik dostlarımız için gerçekleştirdiğimiz patili dostlar ameliyathanesi, tüm dünya kadınlarına atfettiğimiz 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Parkı, Denizden gelen lezzetleri sunduğumuz, Altınkum ve Akbük'te bulunan Didim Balıkçısı ve Mavi Mandalya restoranlarımız ve içerisinde bulunduğumuz Didim Amfi Tiyatro'nun yapımına yüzde 85 oranında katkı sağlayan Beton Santralimizin açılışını yapıyoruz. Aynı zamanda Aydın Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılarak kentimize hediye edilecek olan 750 kişi kapasiteli salon ve 140 kişi kapasiteli sinemaya sahip olacak olan kültür merkezi ile dostlarımız için yapacağımız mama üretim merkezinin temelini atıyoruz.” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.
Başkan Atabay son olarak CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun adalet konusunda yaktığı meşaleyi tüm gençlerin desteklediğini belirterek “Asla yalnız değilsiniz, asla yalnız yürümeyeceksiniz. Sizlerin muasır medeniyetlere taşınma noktasında ülkemize taşıma anlamında yaptığınız çabaların yanında olacağız. Bunu hiçbir zaman unutmayın.” ifadelerine yer verdi.

“130 MİLYON TL’LİK YATIRIM YAPTIK”


Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise Didim’in Türkiye’nin incisi olduğunu ifade ederek “Didim Belediye Başkanımız projelerimizi anlattı. 2019 yerel seçimlerinde Kültür Merkezi yapacağımıza söz verdik. Sizlerle burada bunun temelini atacağız. Maliyeti 25 milyon TL; içinde tiyatro salonu, çok amaçlı salonlar otopark ve gençler ve çocukları için sosyal faaliyetler olacak. Didim’de alt yapı ve üst yapı özellikle Akbük mahallesinde tamamlamak üzereyiz. Biz bugüne kadar Didim’e 130 milyon TL’lik yatırım yaptık. Bunu da sizlerden topladığımız vergilerle yaptık. Desteğiniz için teşekkürler.” dedi.

“UMUTSUZLUK YOK; HALKIMIN ÖNÜNDE DİZ ÇÖKERİM”


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise konuşmasında vatandaşlara seslenerek umutsuzluğa kapılınmaması gerektiğini ifade edip, şunları kaydetti: “Hepiniz tatildesiniz ama bu kardeşiniz çalışıyor. Yükü bana yıkmayın ortak beraber hareket edeceğiz. 85 milyonu kucaklayacağız. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Bize verilen bir hedef var, çağdaş uygarlığı yakalamak, biz bunu yapacağız. Güzel bir yerdesiniz Didim’desiniz. Aydın’ın incisi, bu güzel ortamda beraber olup ülkeyi düşünüyorsunuz. Hep birlikte şu gerçeği herkes bilmeli Sağlıklı bir yapıda değil yönetimimiz, sorunlar var. Devletin tehlikeli çürüme var, yolsuzluklar var. Devletin dibine dinamit koydular ama sakın umutsuzluğa kapılmayın beraber düzelteceğiz. Yargıda sorunlar var biliyoruz, kimlerin talimatıyla alındığını biliyoruz. Asla kimsenin önünde diz çökme gibi adetim yok asla ve asla yoktur sadece diz çökeceksem halkım önünde çökerim. Yargı bağımsızlığını yitirmiş ve onu bağımsız hale getireceğiz. Medyada kendini bilmezleri de biliyorum, satılık kalemleri de biliyoruz bizi eleştirenleri de biliyorum kalemini satmayanlarını da biliyorum ve onların yorumlarına saygı duyuyoruz.”

AK PARTİ VE MHP’Lİ VEKİLLERE YÜKLENDİ: İRADELERİ KİRALIK”


Kılıçdaroğlu, “Mecliste de sorunlar var. 600 milletvekili ve sizlerin vergileriyle maaş alıyor bu sayı fazla, AK Parti ve MHP kanadı asla yasama görevini yerine getirmiyor. Onların tek işi saraydan aldıkları talimatla el kaldırıp indiriyor. Hiçbir AK Parti ve MHP’li vekili kendi ilinin sorunlarını meclis kürsüsünden dile getiremez. Aklını ve iradesini kiraya verenlerden bu ülkeye hayır gelmez. Yürekli olacağız. Bir kişiye devlet teslim edilemez. Devlette liyakat esası vardır. Ben her şeyi bilirim her şey benden sorulur dediği andan itibaren bürokrasi ve yargı çürümeye başlar. Bunun da farkındayız devlette liyakatı sağlayacağız” diye konuştu.

“İTİBARLI BİR TÜRKİYE YARATACAĞIZ”


Kılıçdaroğlu, “Ekonominin iyi olmadığını bende sizde biliyorsunuz. Durumu iyi olanlar var eyvallah 85 milyonun yaşadığı ülkede bir anne çocuğunu istediği gibi beslemeden yatağa yatırıyorsa sizin siyaset yapma hakkınız yoktur. Türkiye’nin tüm sorunların talibiz ve tüm sorunları çözeceğiz. Akılla mantıkla ve bilgiyle çözeceğiz. Sorunumuz var ama her sorun çözülebilir. Üreten alın teri döken herkesin hakkının teslim edilmesi lazım. Hiçbir çiftçinin zarar etmediği modeli hayata geçireceğiz. Üretene, kazanan ve sorunlarını çözen, itibarlı bir Türkiye yaratacağız” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN SUUDİ PRENSLE GÖRÜŞMESİNİ ELEŞTİRDİ


Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Düne kadar kızdıkları her türlü hakaretleri yaptıkları Suudili prensle şimdi kucak kucağa 3-5 dolar için… 3-5 dolar için bu ülkenin itibarını kimse satamaz. Osmanlı’nın borçlarını ödeyen genç Cumhuriyet ülkenin her yerine fabrikalar kurdu, borçları ödedi, yatırımlar yaptı ama kimsenin ayağına gitmedi kimseye diz çökmediler el etek öpmediler bunlar diz çöküyorlar Bunların kahramanlıklarını ben biliyorum; tek hedefleri Kılıçdaroğlu ve bay Kemal göreceksin sen bay Kemal’i, göreceksin bay Kemal seni nasıl al aşağı edecek. Alın terinin emeğini göreceksin, İstanbul sözleşmesinin iktidara geldiğinde 1 haftada nasıl uyguluyor göreceksin. Gece beni rüyasında kabus gibi görüyor. Hiç meraklanmasın adalet olmazsa olmazımız. Kin ve öfkeyle yönetmeyeceğiz Onlarda hak hukuku görecekler. BŞB başkanımız yaptığı yatırımları anlattı ama koca koca havaalanı ve hastaneler yapılıyor kimse fiyatını bilmiyor. Bu bay Kemal 5’li çeteden de hesap soracak. Onlar da korkuyor, Bay Kemal iktidara gelirse işçinin emekçinin sanayicinin ve esnafın hakkını koruyacak. Türkiye’yi adım adım gezeceğim. Sizler için Türkiye’nin itibarı ve saygınlığı için kardeşçe bir ortam yaratmak için gezeceğim. Belediye Başkanlarımızda sizin için çalışıyor, onlarda sağ olsunlar var olsunlar.”

TEMEL ATMA VE AÇILIŞ TÖRENİ DÜZENLENDİ


Konuşmaların ardından Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na “Adalet” simgesi bir heykel takdim etti. Ardından Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Didim Belediyesi tarafından kente kazandırılan projeler için düzenlenen temel atma töreni düzenlendi; ardından Didim Amfi Tiyatro’nun yanı sıra yine Didim Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Didim Gençlik Merkezi (DİGEM), Balıkçı Pazarı, Yoran Mübadele Anı ve Kültür Evi (MÜBEV), Atatürk Silüet Heykeli, Beton Santrali, Akbük Soğuk Su Çevre Düzenlemesi, Patili Dostlar Ameliyathanesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Parkı, Didim Balık Restorantı ve Akbük Mavi Mandalya Restoran’ın açılış kurdelesi kesildi.