Kentleşme başlığında mimar-mühendisler ve yapı müteahhitleri ile ayrı ayrı, turizm başlığında da seyahat acenteleri, yeme içme ve eğlence işletmeleri ile bir araya geldi. Toplantıların açılış konuşmalarını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Erbaş projenin amacı ve süreci hakkında bilgi verdi. 2 ay önce başlattıkları Didim sektörel gelişim stratejileri projesinin ikinci aşaması olan alt sektör toplantılarını yaptıklarının altını çizen Erbaş, Didim'in önümüzdeki dönemde ekonomisine, sosyal hayatına, kültürel hayatına yön verecek temel yol haritasını çıkarmaya yönelik çalışmada yanlışları ve doğruları tespit etmeyi amaçladıklarını ifade etti.
Erbaş “Sektörel buluşmaların amacı Didim'de yaşayan, Didim’in ekonomisine yön veren, içindeki sorunlara bizatihi bilen arkadaşlarımızın çözüm önerileriyle bu projeyi ete kemiğe kavuşturmak, sizin baktığınız pencereden görüş ve önerilerinizi alıp kayda geçirmektir. Gündelik, kişisel konulardan bağımsız olarak Didim’de neler hayal ediyoruz, neler yapmamız lazım bunları tespit etmek istiyoruz. Bu konuda kıymetli fikirlerinize ihtiyacımız var. Tüm ilçe bir bütün olarak Kamu Kurumları, Belediyeler, Sivil Toplum ve Siz sektör temsilcileri ile hep beraber bir İlçe olarak rapor oluşturmalıyız" dedi.

“KENTLEŞME KONUŞULACAK”


Bu proje içinde sivil toplum örgütlerinin, üniversitenin, kamu kurum ve kuruluşlarının, yerel yönetimlerin olduğunun altını çizen Erbaş, açılış toplantısı ile başlattıkları proje kapsamında, konaklama sektörü ile bir araya geldiklerini, mühendis ve mimarlarla ve yapı müteahhitlerle iki ayrı toplantıda kentleşmeyi konuşacaklarını, yeme içme sektörü ve seyahat acenteleri ile de bir toplantı yaptıklarını bundan sonra da temmuz ayında sağlık turizm ile tarım ve tarıma dayalı endüstride birer toplantı gerçekleştireceklerini ifade etti.
Erbaş "Sivil toplum örgütleri ile bir toplantı yaptıktan sonra Valimiz ve Vali Yardımcımızın koordinasyonunda kamu kurum ve kuruluşlarımızla yerel yönetimlerimizle bir toplantı yapıp ağustos ayına geldiğimizde mesleğinde uzman akademisyenlerin de olduğu bir çalıştay gerçekleştireceğiz. Eylül ayının sonuna kadar raporumuzu tamamlamayı ve kamuoyuna paylaşmayı hedefliyoruz. amacımız Didim’de ortak bir akıl geliştirmek Didim’in temel sorunların çözümü noktasına bir yol haritası çıkartmak. Bu yol haritasının tüm siyasi partiler, kamu kurumları nezdinde takip edilmesi, başarıya ulaşması konusunda ortak bir sesi dile getirmiş olmak. Katkılarınız için şimdiden teşekkür ediyoruz hepinize saygılar sunuyoruz" diyerek konuşmasını tamamladı.

“SİZLERE AYNA TUTACAĞIZ”


Proje koordinatörü TOBB Etüsem Müdürü Prof. Dr. Ramazan Aktaş, Didim'in geleceğini şekillendirme konusunda katkılarının olmasından dolayı memnun olduklarını ifade etti. Çözümün sektör temsilcileri ve yerel aktörlerde olduğunun altını çizerek “Biz size sadece bir ayna tutacağız, sizler anlatacaksınız biz bunları kayda geçireceğiz. Bir metodoloji ile raporlamaya çalışacağız. Her şeyden önce Sayın Başkanımıza böyle güzel bir projeyi bize tebliğ ettiği için teşekkür ediyoruz. Söyleşi şeklinde olan toplantımızın amacı sizin görüşlerinizi alıp sorunları tespit ederek kayıt altına almak. Bir akademik çerçeve içerisinde ortaya koyacağız" dedi.
Proje Araştırmacısı Dr. Türkay Kısa Proje kapsamında Didim hakkında şimdiye kadar derledikleri bilgileri sundu. Toplantılarda TOBB Etüsem araştırmacısı Prof. Dr. Yavuz Ercil moderatörlüğünde sektörün görüşlerinin alındı söyleşiler gerçekleştirildi.