Yaz günlerinde makyajla uğraşmak zordur. Denize ya da havuza girip çıktıktan sonra kaşlarınızın bozulması, rimel ve maskaranızın akması, rujunuzun çıkması ya da ojelerinizin soyulması tadınızı kaçırabilir. Tatil yaparken yanınızda sürekli makyaj çantası mı taşıyacaksınız? Tatilinizin yarısı makyaj tazelemekle mi geçecek? Tabi ki hayır. Epila Güzellik Merkezinin sahibi Güzellik Uzmanı Mürşide Sağlam’la, her yerde bakımlı görünmek isteyen kadınlar için “Kalıcı Makyaj Uygulamalarını” konuştuk.

KALICI MAKYAJ NEDİR? NASIL UYGULANIR?


Kalıcı makyaj özel bir cihazla yapılan micropigmentasyon uygulamasının genel adıdır. Microblading kaş tekniğinde ise cihaz değil; iğne uçlu özel bir kalem kullanılır. Epila Güzellik Merkezi olarak kullandığımız pigmentler dünya standartlarında üretilmiş, patentli ve profesyonel pigmentlerdir. Alerjik reaksiyon oluşturmaz. Özellikle yüz bölgesinde kullanım için tasarlanmış olup; katkı ve koku maddesi içermez.

KADINLAR NEDEN KALICI MAKYAJ YAPTIRMALI?


Kadının en önemli aksesuarı makyajıdır. Bütün kadınlar güzel görünmeyi sever. Kadınların vazgeçemediği makyaj işlemi, uygun vakit yoksa, büyük bir eziyet haline gelebiliyor. Makyaj yapılmadan dışarı çıkıldığında yaşanan stres, sinir ve rahatsızlık duygusu, bütün bir günü mahvedebiliyor.
İşte kalıcı makyaj vakti kısıtlı olanlar için büyük bir kurtarıcı durumundadır. Ayrıca kozmetik malzemelere alerjisi olanlar, sporcular, hassas bölgelere sahip olanlar, işleri dolayısıyla kendine vakit ayırmakta zorlanan ve devamlı bakımlı görünmesi gerekenler arasında da çok popüler bir uygulama. Kalıcı makyaj uygulamaları ile günün her saatinde, her yerde bakımlı ve havalı görünebilirsiniz. Kalıcı makyaj; seyrek görünen kaşlar, soluk görünen dudaklar, düşük kirpikler gibi kusurları kolayca gizleyebilir. Denizden, sudan, terden etkilenmez ve bozulmaz.

KALICI MAKYAJ İŞLEMİ NE KADAR SÜRÜYOR? GÜVENİLİR Mİ? HİJYENİK Mİ? ACI HİSSEDİLİR Mİ?


Her şeyden önce, tüm bu işlemleri yaptırabilmek için kendinizi profesyonel ellere teslim etmeniz gerekiyor. Bu nedenle, herhangi bir randevu talebinde bulunmadan önce güvenilir bir merkez bulduğunuzdan emin olun. Daha önce yaptıkları işlemlere göz atmak da faydalı olacaktır. Epila Güzellik Merkezi olarak tüm uygulamalarımızı web sitemizde ve sosyal medya hesaplarımızda paylaşıyoruz.
Micropigmentasyon işleminde kişiye özel tek kullanımlık ve steril mikro iğneler kullanıldığından işlem hem hijyeniktir, hem de uygulama esnasında kullanılan anestezik krem ve yağlar sayesinde acı hissi en aza indirilmektedir. Hiç acısız bir işlem dersek, doğru söylememiş oluruz.

KALICI MAKYAJ NE KADAR KALICI?


Kalıcı makyajda kullandığımız ürünler kaliteli ve bitkisel olduğu için, ciltten zaman içerisinde yavaş yavaş silinerek kaybolacak. Kalıcı makyajın ömrü genel olarak 1,5 ile 3 yıl arasındadır. Ancak bu süre kişinin cilt yapısına, yaşına ve yaşadığı çevresel faktörlere göre değişecektir. Deri altındaki renkli pigmentler, yani yapılan kalıcı makyaj işlemi, cilt yenilendikçe azalır, solar ve sonunda kaybolur. Bu nedenle belli aralıklarla kalıcı makyaja rötuş yapılması gerekir. Cilt yenilenmesi, açık tenli ciltlerde esmer tenlilere göre daha hızlıdır. Açık tenlilerde kalıcı makyajın kalıcılık süresi biraz kısalır. Esmer tenler bu açıdan daha şanslılar. Ayrıca yaş ilerledikçe cildin yenilenmesi yavaşladığından, kalıcı makyajın ömrü uzar.

KALICI MAKYAJ ÇEŞİTLERİ NELERDİR? YAZIN YAPTIRILABİLİR Mİ?


Yaz aylarında kadınların en büyük sorunu hem sıcaktan yok olup giden makyaj, hem de bakımsız görünen bir yüz. Kadınlar artık denizden, havuzdan çıktığında ya da terlediğinde makyaj derdine düşmek istemiyor. Son yıllarda en çok tercih edilen kalıcı makyaj uygulamaları microblading 3d kıl tekniği, eyeliner, dipliner, lipliner, dudak renklendirme ve fondöten gibi uygulamalardır. Ayrıca yumilashes kirpik laminasyonu, kaş laminasyonu, ipek kirpik, kaşmir kirpik gibi yarı kalıcı makyaj uygulamalarımızda çok tercih ediliyor.
Göz kapağına yaptığımız kalıcı makyaj işlemleri DİPLİNER ve EYELİNER uygulamalarıdır. Bu sayede büyük gözleri normalleştirebilir, bitişik olan gözleri daha ayrı gösterilebilir, küçük gözleri daha büyük gösterebilir ve iddiasız olan bakışlarınızı daha çekici ve estetik görünüme kavuşturabiliriz. Göz kalemi kullanmanıza gerek kalmaz.
Dudaklar içinse Liplıner (dudak kontürü, dudak çerçevesi) ve Dudak İçi Renklendirme işlemleri yapıyoruz. Lipliner dudak hatlarını daha dolgun göstermek ve dudak hatlarındaki düzensizliği gidermek için yapılır. Aynı zamanda dudak çerçevesi sayesinde istediğiniz ruju kolaylıkla sürebilirsiniz. Ruj da sürmek istemezseniz o zaman dudak içi renklendirme işlemi de yapacağız. Böylelikle her gün ruj sürmekten uzun süre kurtulacaksınız. Size en uygun dudak rengini seçeceğimizden emin olabilirsiniz. Yüzümüz içinse Kalıcı Fondeten (BB Glow) uygulamamız var. Bu uygulama ciltte fondöten etkisi oluşturmak, cilde ışıltı kazandırmak, cildi daha aydınlık göstermek akne ve leke izlerinde gidermek için yapılan kalıcı makyaj işlemidir. Bu uygulamada cilt sorununuza özel hazırlanmış bitkisel serumlar kullanılmaktadır.

3 BİNDEN FAZLA KALICI KAŞ İŞLEMİ YAPTIK


Ve tabiî ki en çok yaptırılan ve benim de yapmaktan büyük keyif aldığım kalıcı makyaj uygulamasına geldik. Microblading 3D Kıl Tekniği Kalıcı Kaş Kontürü. Bence en önemli ve en çok dikkat edilmesi gereken kalıcı makyaj çeşidi microblading’tir. Çünkü kaşlarımız kişiliğimizi yansıtır, nasıl görünmek istediğimizi anlatır. Çok mu ciddiyiz? Yoksa gülen bir yüze mi sahibiz? Kaş şeklimiz ifademizin daha sert veya daha yumuşak görünmesine neden olur. Bu sebeple yüzümüze uygun kaş şeklini seçmek ve doğru kaşı yapmak önemlidir. Epila Güzellik Merkezinde Modaya Göre Değil, Yüz Şekline Göre Kaş Yapıyoruz. Doğru kaş, kişinin kendine yakışan kaştır. Her kaş, her kadına yakışmaz. Kaş rengi, saç rengi, ten rengi ve kemik yapısı doğru kaş şeklinin verilmesinde çok önemli. Kaşı yaparken altın orana bakıyor, ölçümler yapıyor ve ufak dokunuşlarla doğru kaşı tasarlıyoruz.

YARI KALICI MAKYAJ UYGULAMALARININ FARKI NE?


Yumilashes kirpik laminasyonu, kaş laminasyonu, ipek kirpik, kaşmir kirpik gibi yarı kalıcı uygulamalarımız da var. Bu uygulamaların kalıcı makyajdan farkı, kalıcılık sürelerinin 8-10 hafta arasında değişmesidir.
Kirpik uygulamalarında son trend YUMİLASHES' la her kadın tanışmalı.
Hiç bir kirpik ilavesi yapmadan, tamamen kendi kirpiklerinize yapılan bakımla doğal, kıvrık, hacimli ve daha uzun kirpiklere sahip olabilirsiniz. Yumilashes çok pratik ve besleyici bir uygulamadır. Beş etaptan oluşan keratinli laminasyonu kirpik yapısını güçlendirir. Üstelik 2-3 ay rimelsiz kullanım rahatlığı sağlar.

MUHTEŞEM BAKIŞLARIN SIRRI İPEK VE KAŞMİR KİRPİKLER


Gözlere dikkat çekmek, onları daha da güzelleştirmek, bakışlara anlam kazandırmak, seyrek kirpiklerden kurtulmak. Ancak bunları elde ederken de doğallığı kaybetmemek. Epila Güzellik Merkezi’nde profesyonelce ve kaliteli malzemelerle yapılacak olan ipek ve kaşmir kirpik uygulamalarıyla siz de istediğiniz kıvrım, kalınlık, uzunluk ve modelde kirpiklere sahip olabilirsiniz.

ACI EŞİĞİ DÜŞÜK OLANLAR İÇİN “KAŞ LAMİNASYONU”


Kaş laminasyonu, diğer adıyla kaş liftingi yâda kaş botoksu olarak bilinen bu yöntemde, keratin, vitamin, protein desteğiyle kaşlara yeni bir form ve hacim kazandırılmakta, efektif bir görünüm sağlanmaktadır. Bu uygulamayla kıl köklerine keratin, vitamin ve protein yüklemesi yapılır. Var olan kıl yapıları istediğiniz yönde, hacimli, gür ve sağlıklı bir görünüme kavuşturulur. Kalıcılığı 6-8 hafta arasında değişmekle birlikte, diğer kalıcı kaş yöntemlerindeki gibi micro iğneler kullanılmadığından acı ve ağrı yoktur.

ZERAFET VE ŞIKLIĞI TIRNAKLARINIZA DA YANSITIN!


Makyaj olarak geçmese de, yarı kalıcı uygulamalar arasında sayabileceğimiz, her mevsim ilgi çeken, özellikle yaz tatilinin vazgeçilmezi protez tırnak, kalıcı oje ve french uygulamalarımızı da denemelisiniz. Protez tırnak bakımlı tırnaklara sahip olmak isteyen, tırnaklarını uzatamayan, tırnakları kırılan, hasar gören ve tırnak yeme alışkanlığı olan kişilerin tercih ettiği, hayatımızı kolaylaştıran uygulamalarımızdan biridir. Tırnaklara daha sağlıklı ve estetik bir görünüm kazandırır.
Protez tırnak deyince akla gelen uzun ve abartı tırnaklar artık geçmişte kaldı. Şimdilerde kadınlar, sadece kendi doğal tırnaklarının üzerine bile jel uygulatarak tırnaklarını koruma altına alıyorlar. Kalıcı Oje, diğer oje yöntemlerinden uygulama ve kalıcılık bakımından farklı bir işlemdir. Çalışan ve tatile giden kadınların sıklıkla tercih ettiği bir uygulamadır. Sık sık oje sürmek istemeyenler ve tatilini daha rahat geçirmek isteyenler kalıcı ojeyi tercih etmektedirler. Kalıcı french için, protez tırnak uygulamasında kullanılan sistemin aynısı kullanılır. Tırnak uzunluğunun yeterli olması durumunda protez yapılmadan uygulama gerçekleştirilir. Kalıcı french uygulamasında da protez uygulamalarında olduğu gibi, tırnaklar uzadıkça dip dolgusu tekrarlanır ve kullanımına devam edilebilir. Protez Tırnak, Kalıcı Oje ve Kalıcı French uygulamalarının kullanım süresi, kişiden kişiye değişmekle birlikte, tırnak uzama hızına göre önerilen süre 3-4 haftadır. Periyodik bakımları yapıldığı sürece, istenildiği kadar kullanılabilir ve istenildiği zaman da çıkartılabilir.