Marmaris’te çıkan yangın için 14 uçak ve 20 helikopterin alevlere havadan müdahaleye devam etmesine rağmen alevlerin öğle saatlerinde Değirmenyanı Mahallesi’ndeki yerleşim merkezlerine ulaşması sonucu çevre il ve ilçelerden takviye ekipler le destek istendi. Nazilli'ye de ulaşan çağrı Nazilli Belediyesini de harekete geçirdi. Gün içinde gelen bilgiler doğrultusunda Nazilli Belediyesinden destek kuvvet için hazırlıkların yapılması talimatını veren Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ait bir su tankeri ile Fen İşleri Müdürlüğüne ait bir adet paletli iş makinasını Marmaris'e gönderdi.
Öğleden sonra yola çıkan araçlar ekipmanları ile birlikte Marmaris Bölge Müdürlüğü tesisine akşam saatlerinde ulaştı. Buradan da yangın sahasına giden araçlar alevler ile mücadeleye başladı.

‘GEÇMİŞ OLSUN MARMARİS’


Sosyal medya hesabından Marmaris’e geçmiş olsun dileklerini sunan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “Muğla/Marmaris'te farklı noktalarda çıkan orman yangınında ekiplerimiz bölgeye ulaşarak söndürme faaliyetlerine katkıda bulunmaktadır. Yangını en kısa sürede kontrol altına almak için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Geçmiş olsun Marmaris” ifadelerine yer verdi. Ekipler alevlerin önünü kesmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.