Nazilli Ticaret Odası Konferans Salonunda, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Nazillili muhtarlarla istişare toplantısında bir araya geldi. Toplantıya Vali Aksoy’un yanı sıra Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, il ve ilçe daire müdürleri ve muhtarlar katıldı. Toplantının basına açık bölümünde muhtarlara seslenen Vali Aksoy, muhtarlık müessesinin önemli bir temsil makamı olduğunu ifade etti.

“ÇALIŞMALAR YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, sosyal yardımlaşma dayanışma vakfının ihtiyacı olan insanlara yardım yaptığını dile getirerek, muhtarlardan gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmalarını istedi. Aksoy, “Ancak bizim muhtarlarımızdan beklentimiz vakfa müracaat etmemiş gerçekte ihtiyaçları olanlar var, onları bizlere bildirmeleri. Kaymakam arkadaşımıza sosyal yardımlaşma ve dayanışma tüm bunları bildirdiğinizde bizlerde ihtiyaç sahiplerine ulaşabileceğiz. Devletin imkanları onlara göndermek bizim için önemli ve değerli. Biz özellikle son yıllarda engellilere dönük bir takım devletin sağladığı imkanlar var. Valiliğimiz koordinasyonluğunda İl sağlık müdürlüğümüz ile engelli veri bankası projemiz var. Buradaki temel amacımız ilimizdeki engelliler tek bir sistemde görmek ve engelliler hususunda belirli çalışmalar, değerlendirmeler yapmak. Bir engel grubunun bir mahallede bir bölgede yoğunlaşıp yoğunlaşmadığını, bununla ilgili bir durum varsa neler yapabileceğimizle ilgili belirli sonuçları doğuracak bu sistem. Bu çalışmayı Aydın Valiliği olarak hayat geçirdik. Sizlerden beklentimiz engelli olduğu halde devletin onlara sunduğu imkanlardan yararlanmayan vatandaşlarımız varsa onları mutlaka bizlere bildirmeniz. Onların engelleriyle ilgili raporlarının alınması, iş imkânları varsa iş imkânın sunulması. Biz sadece yüzde 40 ve üstü değil yüzde 40’ın altındaki engellileri sistemimize dahil ediyoruz. Onlarla ilgili ayrı çalışmalar yapmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“PAYLAŞMANIZ ÖNEMLİ VE DEĞERLİ”

Kimlik kartlarının yenilendiğini belirten Vali Aksoy, “Kartlarımızı yenilenmeyen vatandaşlarımız varsa nüfus dairelerinden yenilemeleri oldukça önemli. Numaralandırma işlemleri tamamlanıyor, bununla ilgili bazı eksiklerimiz var onlarda gerek Büyükşehir Belediyemizle gerekse ilçe belediyemizle koordinasyonlu bir şekilde tamamlayarak eksiklerimizi tamamlayacağız. Zaman zaman tarımsal ürünlerde hırsızlık, tarihi eserlerde kaçakçılık meydana geliyor. Konuyla ilgili bölgemizde farklı unsurlar gördüğünüzde bunları bildirmenizi güvenlik birimlerimizle paylaşmanız önemli ve değerli” dedi.

KADIN SAĞLIĞI EĞİTİMİ PROJESİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

İl ve İlçe sağlık müdürlüklerinin koordinasyonluğunda, müdürlük personelleri tarafından yürütülen bir kadın sağlığı eğitimi olduğunu dile getiren Aksoy, “400 bini aşan 15-69 yaş grubundaki hedef kitlemize ulaşmaya çalışıyoruz. Şu anda Aydın ortalaması yüzde 10 civarındayız. Dolayısıyla kadın sağlığı eğitimimiz projesini çok önemsiyoruz. Muhtar arkadaşlarımızındı bu konuda Kaymakamlığımız koordinasyonluğunda ilçe sağlık müdürlüğümüzün yürüttüğü bu projede gereken desteği vermelerini bekliyoruz. Bu noktada kadınlarımızı bilgilendirmek, eğitim çalışmasının yapılacağı alanlara yönlendirmek muhtarlarımızın desteği bizler için oldukça önemli” diye konuştu.

“VELİ DEĞİLSE KİŞİ VE GRUPLARIN BEKLEMESİNİ YASAKLADIK”

Okulların güvenliği için çalışmaların artarak devam ettiğini ifade eden Vali Hüseyin Aksoy, “Yeni eğitim öğretim yılında da okullarımızda öğrencilerimizin huzurlu bir şekilde okula gidip gelebilmesi bakımından alınması gerekilen tedbirlerle ilgili birçok çalışma ortaya kondu. Emniyet Müdürlüğümüz, Jandarma Komutanlığımız, İl Milli eğitim müdürlüğümüz koordineli bir şekilde çalışmaları yürütüyorlar. Bizde Valilik olarak okul çevresinde öğrenci ve veli değilse kişi ve grupların beklemesini yasakladık. Okul civarındaki büfe bakılardaki tek sigara satışını yasakladık. Yine internet kafelerde ders saatinde okulda olması gereken internet kafe sahiplerine işlem yapacağımızı söyledik. Birçok çalışmayı ortaya koyduk. Tek amacımız çocuklarımızın okullarına devam etmesi, derslerinden geri kalmaması, eğitim sürecinde olumsuzluklarla karşı karşıya kalmaması bizim için önemli” dedi.

“ÜST NOKTALARA ÇIKACAĞINI DİLİYORUZ”

Adıgüzel barajındaki su seviyesinin kuraklık seviyesinin de altında olduğunu söyleyen Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, “Diğer bir husus Nazilli ve doğu ilçelerimiz arasından sulama sularından Adıgüzel barajındaki seviyenin eksikliğinden dolayı sorun yaşayabiliriz. Sulama birliklerimizde ziraat odlarımızda DSİ işlerimiz koordineli çalışmalar ortaya koyacak. Adıgüzel barajındaki su seviyesi geçen yılki kuraklık seviyesinin de altında. Ancak son yağan yağmurlarla baraj seviyesinin üst noktalara çıkacağını diliyoruz” ifadelerini kullandı. Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’un konuşmasının ardından toplantının basına kapalı bölümüne geçildi. Kapalı bölümde Aksoy muhtarın sorularını yanıtladı.