Bugünkü rehberimizi Instagram'da takipçi sayısını arttırma yöntemlerine ayırdık. Bilen bilir: Instagram'da takipçi kazanmak, basit bir ego tatmininin ötesinde bir işleve sahip olup dönüşüm ve etkileşim oranları gibi önemli metrikleri doğrudan etkilemektedir. Yani söz konusu platform üzerinde daha görünür hale gelmek ve belirlemiş olduğunuz hedefe ulaşmak (ürün pazarlaması, kampanya vb.), takipçi sayınızla yakından ilintilidir. Dilerseniz şimdi bu konuda neler yapabileceğinize bir göz atalım.  

Profilinizle Kusursuz Bir İlk İzlenim Yaratın

Kulağa basit gibi gelse de Instagram'da her şey gerçekten de iyi düzenlenmiş bir profille başlar. Burada verebileceğimiz net bir sihirli formül yok açıkçası. Profilinizin yapısı, kendi markanız ve kişilik özelliklerinize göre değişir. Zaten en önemli noktalardan biri de hem profilinizin hem paylaşımlarınızın özgün olmasıdır. Ancak aynı zamanda, hedef kitlenize karşı yeterince açıklayıcı da olmalısınız. Yani takipçileriniz (ve/veya olası takipçileriniz), faaliyet ve amacınızın ne olduğunu kolaylıkla anlayabilmelidirler. Bunu da yalnızca yazılı bilgiyle (örneğin, Bio'ya eklediğiniz anahtar kelimelerle) değil, aynı zamanda görseller aracılığıyla da sağlarsınız. O yüzden Izgara (Grid) düzenlemesi gibi ayrıntılara da dikkat edin.  

Influencerlar ve Büyük Markalarla İşbirliği Yapın

Söylemesi kolay olabilir. Yine de kendinize güvenip Instagram üzerindeki sosyal çevrenizi anlamlı biçimde genişletmekte yarar var. "Anlamlı" dememizin nedeni, bu tarz girişimler konusunda seçici olma gerekliliğidir. Halihazırda geniş bir takipçi kitlesi olan kişilerle iletişime geçin. Sağlam bir plan ve bir o kadar inandırıcı argümanlar sunarak sizinle ortak işler yapmaya ikna edin. Gözünüz korkmasın: nano (1.000 - 10.000 takipçi) ve mikro (10.000 - 50.000) influencerlar veya daha bölgesel markalarla anlaşarak da gayet başarılı işlere imza atabilirsiniz. Maddi koşullara gelince, sizden talep edilebilecek katkı payı, yaptığınız anlaşmanın türü ve boyutuna göre değişkenlik gösterebilir. Dolayısıyla bu konuyu doğrudan partnerlerinizle görüşmek daha doğru olacaktır.      

Takipçi Satın Alın

Evet, bu da başka bir seçenek. Daha önce internette dolaştığınız sırada "Instagram takipçi satın al" gibi ibarelerden oluşan reklam içeriklerine rastlamış olabilirsiniz. İşte bu teklifler, kendi alanlarında uzman şirketler tarafından verilmekte. Yanlış okumadınız, ciddi anlamda bir uzmanlık alanından söz ediyoruz. "Keşke beğeni, yorum veya takipçi elde etmek biraz daha kolay olsaydı", dediğiniz hiç olmadı mı? İşte bu tür şirketlerin web siteleri üzerinden bu hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bunları bir anlamda destek servisleri gibi düşünün. Diyelim ki fazladan 10.000 takipçiniz olsun istiyorsunuz ama bu sayıya ulaşmak için aylarınızı vermek niyetinde değilsiniz. Çözüm çok basit: Sözünü ettiğimiz sitelerden, örneğin https://www.instatakipci.com sitesinden, uygun fiyata "10.000 takipçi satın al" gibi bir paket seçebilirsiniz. Daha azını veya daha fazlasını almak da mümkün tabii. Hızlı teslimat ve güvenli ödeme özellikleri sayesinde gönül rahatlığıyla bu avantajdan yararlanabilir, işinizi kolaylaştırabilirsiniz.  

Meydan Okuyun

Başka bir deyişle Instagram'ın "Challenge" özelliğini kullanmaya başlayın. Mümkünse kendi markanızla bağlantılı bir tema seçin. Örneğin, güzellik malzemeleri üreten/satan bir firmanız varsa, bununla ilgili bir challenge veya oyun kurgulayabilirsiniz. Nasıl mı? Katılımcılar, seçili ürünleri belli bir süre (örneğin, 2 hafta) kullanıp sonuç fotoğraflarını paylaşabilirler. Katılımı özendirecek ödüller sunmayı da ihmal etmeyin. Hiçbir ürün kullanımı gerektirmeyen bir challenge da tasarlayabilirsiniz. Yaygın olan formatlar arasında şarkı ve dans performansı videolarını sayabiliriz. Sürecin sonunda, yine en başarılı katılımcıları ödüllendirebilirsiniz. Ne yapacağınız tamamen size kalmış. Burada önemli olan unsur, Instagram kullanıcılarının ilgisini çekecek ve eğlenmelerini sağlayacak fikirler bulmaktır. Bu sayede, platform üzerinde adınızı daha fazla duyurabilir ve zamanla daha fazla takipçi bile kazanabilirsiniz.   

Instagram'da Takipçi Arttırmanın Sırrı: Doğru Stratejileri Bir Arada Kullanmak

Bu kısa rehberimizde, şu an revaçta olan başlıca yöntemleri listelemekle yetindik. Bunlara ek olarak uygulamanız gereken daha basit stratejilere değinmedik çünkü bildiğinizi varsayıyoruz. Hangilerini mi? Düzenli (ama yine de mantıklı bir sıklıkta) paylaşımda bulunmak, nitelikli içerik üretmek, alanınızla ilgili hashtagleri doğru biçimde kullanmak, Instagram gönderilerinizi başka sosyal medya platformlarında da tanıtmak gibi temel kurallar da bu işin olmazsa olmazları. Yazımıda sözünü ettiğimiz takipçi satın almak, challenge düzenlemek, popüler hesaplarla işbirliği yapmak gibi daha ileri düzey yöntemleri, tam da bu temel kurallar üzerine oturtmanız gerekir. Kısacası bütüncül bir yaklaşımla hareket ederseniz, Instagram'da takipçi sayınızı arttırmak yolunda yadsınamaz bir adım atmış olursunuz.