Mardin Nusaybin'de 7 çocuklu bir ailenin beşinci çocuğu olan ve inşaat işçisi babasının imkânsızlıklarından dolayı lisede eğitimini bırakan Abdullah Kılıç, arkadaşlarının davetiyle geldiği Aydın’da sporla engellerini aştı. Önce Basketbol 2. Ligi'ndeki Efeler Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın seçmelerine katılarak takımın ilk 5’i arasına girmeyi başaran engelli genç, daha sonra spor salonunda tanıştığı halter antrenörü Yunus Emre Demirtaş sayesinde haltere de başladı. Basketboldan arta kalan zamanında halter çalışan Kılıç, 4 yıl önce Konya'da Türkiye Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası'nda 95 kiloda birinci oldu.

MİLLİ TAKIMA SEÇİLDİ

Aydın Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mehmet Güler, vücudunun yatkın olması nedeniyle engelli sporcuya spor ile dansın bir arada olduğu görsel şov para dansa teşvik etti. Kılıç, üç aylık çalışmanın ardından Para Dans Federasyonu bünyesinde dansçı olan Hazal Zengin ile birlikte Kütahya’da yapılan Para Dans Türkiye Şampiyonası'na katıldı. Serbest Stil Kombi Klas 2 kategorisinde ikincilik elde eden Kılıç, Milli Takıma 3 hafta önce davet edildi.

AZMİNİ TAÇLANDIRDI

Engelli milli sporcu Kılıç, Türkiye Şampiyonası başarısını Polonya’da Paradans Avrupa Şampiyonasında taçlandırdı. İlk defa katıldığı ve çok kısa zamanda hazırlandığı şampiyonada Çiftler Serbest Stil Class2 kategorisinde 3’üncülük madalyası ile Türkiye’yi ve Aydın’ı gururlandırdı.

BAŞARMAK BİZİM ELİMİZDE

Avrupa şampiyonasında ülkeye madalya kazandıran Abdullah Kılıç, duygularını paylaştı. Ayakların olmadan da nelerin başarılabileceğini ispatladığını dile getiren Kılıç, “Spor benim hayatım. Kulüp Başkanımız Mehmet Güler, daha yeni tanınan para dansı sporla birleştirmemi tavsiye etti. Dans antrenörüm Özlem Yıldız ile çalışmalara başladı. Düzenli antrenmanla kendimi geliştirdim. İlk katıldığım resmi turnuvada Türkiye ikincisi oldum. Milli takım kadrosuna girdim. Kısa zamanım olmasına rağmen usanmadan çalıştım. Azmin verdiği destekle Avrupa Şampiyonası’nda da üçüncülük kazandım. Spor ve dans sayesinde hiç kimsenin hayal edemediği yerlere gittim. Hedefim olimpiyatlarda ülkemizi temsil etmek. Engelli olmak bizim bir isteğimiz bir durum değil ancak bunları aşmak bizim elimizdedir. Önemli olan bu engelleri aşıp üst seviyelere doğru tırmanmaktır. İnanmak başarmanın yarısıdır. Çalışıp aşamayacağımız hiçbir şey yok" şeklinde konuştu.