Aydın’da çalışmalarını sürdüren AK Parti’de İl Başkanı Ömer Özmen, önümüzdeki yıl yapılması planlanan seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. 2023 seçimlerinin bugünkü şartlar itibariyle gerçekten çetin ve zor bir süreçte ilerlediğini ifade eden AK Partili Özmen, “Zorlu seçim kampanyasının ağırlığını biz seçim gününe kadar devam edeceğine inanıyoruz. Bir siyasi partinin hedefi her zaman mevcudun üstüne çıkmaktır, buna ilişkin çalışmaktır, bunun gayretini göstermektir. Aydın’da 2018 seçimlerinde 4 milletvekili çıkardık. 16 yıl sonra 4 vekile kavuştuk. Bunun Aydın siyasetinde etkisini ve etkinliği çok açık bir şekilde görüyoruz. Önceliğimiz 4 vekili korumak, oluşabilecek siyasi gelişmeler neticesinde biz önümüzdeki süreçte partimizin milletvekili sayısını arttırmanın da gayreti içerisinde olacağız.” diye konuştu.

“SADECE MÜTEAHHİTLERİ VE BÜROKRATLARI TEHDİT EDİYORLAR”

Cumhur İttifakı’nın belirli temel ilkeler ve çerçeveler dahilinde kurulduğunu vurgulayan İl Başkanı Özmen, “Cumhur İttifakı, ülkenin, milletin ve vatanın bekasını korumak için diye tarif ettiğimiz bir ittifak. Ama karşımızdaki ittifakın tek bir amacı var AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun. Bugüne kadar ülkenin bundan sonraki süreçte ekonomi politikasına ilişkin, dış politikasına ilişkin, milli savunma sanayisine ilişkin, devam eden büyük yatırımlara ilişkin kendilerinden çok net ifadeler duymadık. Sadece müteahhitleri tehdit ediyorlar, bürokratları tehdit ediyorlar, Cumhurbaşkanımıza seni yargılayacağız diyorlar. Yeri geliyor dışardaki dinamiklerle milli menfaatlerimize aykırı bir şekilde ortak hareket ediyorlar. Böyle bir ortamda vatandaşımızın dikkatinden bu kaçmıyor.” şeklinde konuştu.

“TECRÜBE EDİNMİŞ BİR LİDERLİK VAR”

AK Partili Özmen, açıklamasına şöyle devam etti: “Terör örgütüyle ilintili partilerle gizli-saklı ortaklıklar açık bir şekilde devam ediyor. Zaman zaman her şey kamuoyu önünde gerçekleşiyor. Dediğim gibi topluma paylaştıkları bir şey yok. İstanbul, Ankara, ilimizde kazandıkları belediyeler vasıtasıyla insanlara yansıttıkları bir hizmet yok ya da gerileyen hizmetler var. Ana muhalefet lideri sayın Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa’da ‘İktidara geldiğimizde bedava elektrik dağıtacağız.’ dedi. İstanbul, Ankara, İzmir, Aydın sizde, bu illerde en azından başlayın bu bedava elektrik işlerine. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin kurmuş olduğu bir güneş enerjisi santrali bile yok. Bizim küçücük belediyelerimizde bile 1-2 megavatlık güneş enerji santralleri var. Bu bakımdan hizmet etmekten ziyade insanlara alternatif politikalar üreterek oyunu almaktan ziyade tamamen karşıtlık ve iktidar düşmanlığı üzerinden bir siyaset yürüttüğü için oradaki yapının ben çok sağlıklı bir şekilde seçimi görebileceğine de inanmıyorum. Bu bakımdan biz, bir ve beraber durduğumuz müddetçe, kendi içerimizdeki birliği ve kardeşliği güçlendirdiğimiz müddetçe ben Aydın dahil tüm Türkiye’de 2023 seçimlerinin çok farklı sonuçlara gebe olduğuna inanıyorum. Çünkü, 21 yıllık bir iktidar, tecrübe edinmiş bir liderlik var. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, şu an dünyanın en tecrübeli lideri.”

“MİLLETİMİZ BUNLARI GÖRÜYOR”

Özmen, açıklamasını şöyle tamamladı: “Türkiye 2023 yani, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına girecek. Bizim için çok önemli bir eşik. Ülkemizin altyapı yatırımları neredeyse tamamlanmış, yollar, köprüler, kamu binaları ve benzeri sanayi altyapıları gibi birçok şey tamamlanmış. Bundan sonraki süreç, ektiğimizi biçme noktasına gelmiş. Milli savunma sanayinde yerlilik oranı yüzde 80’in üzerine çıkmış, otoyol inşaatlarımız bitmiş, 2023’te kendi doğalgazımızı vanalardan akıtacağız. Petrol arama çalışmalarımız devam ediyor. Dört tane gemimiz hem Karadeniz’de hem Doğu Akdeniz’de maden arama noktasında çalışmalara devam ediyor. Yıllardır yap-işlet-devret modeliyle yapılan otoyolların devlete geçme zamanları önümüzdeki süreç. Nükleer Akkuyu Enerji Santraliyle kendi elektriğimizin yüzde 10-12’sini nükleer enerji ile üretip bu enerji ithalatından kaynaklanan açığımızı kapatacağımız döneme giriyoruz. Türkiye’nin bundan sonraki süreci, bu 20 yıllık süreçte yaptıklarımız, ektiklerimizi hasat etmenin, biçmenin zamanı. Bu bakımdan milletimizin bunları gördüğüne inanıyorum. Önümüzdeki süreç, Türkiye’nin en büyük 10 ekonomi arasına girdiğini, daha adil bir dünya için daha sağlam adımlar atacağı bir dönem olacak. Bu bakımdan ben önümüzdeki seçimde hem partimizin hem Cumhurbaşkanımızın vatandaş nezdinde teveccühün artacağına, oyların da vekil sayılarının da artacağına inanıyorum.”