Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Aydın Şube Başkanı Şaban Özdemir, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı ile ilgili konuştu. Yönetim kurulu adına açıklama yapan Başkan Özdemir, "2021-2022 eğitim-öğretim yılı, eğitimin siyasi iktidar tarafından ne hale getirildiğini en net gösteren dönem olarak sürmüş ve öyle sonlanmıştır. Sendikamızın titiz araştırmaları, bizzat MEB’in faaliyet raporları ve basına sızan haberler, bu eğitim döneminin eğitimde yaşanan tahribatın en görünür aralık olduğunu ortaya koymuştur. Ortada bir eğitim sistemi olmadığı, sistemli olan tek şeyin eğitimdeki yıkım olduğu rakamlarla bağıran sert bir gerçekliktir. Pandemi nedeniyle eğitimin uzaktan sürdürüldüğü bir önceki eğitim öğretim döneminde milyonlarca çocuğumuzun eğitimden uzak kaldığı, teknik ve altyapısal imkansızlıklar yüzünden mağdur olduğu, derin bir öğrenme kaybı yaşadığı MEB tarafından defaten itiraf edilmesine karşın, pandemi sürdüğü halde okullarda önlem almadan eğitimin yüz yüze başlatıldığı bu dönemde, söz konusu kayıpları gidermek ve imkanları iyileştirmek, yani eğitimde nispi de olsa adaleti sağlamak için hiçbir adım atılmamıştır" dedi.

"EĞİTİMDE FEDA EDİLECEK FERT YOKTUR"


Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Eğitimde feda edilecek fert yoktur" dediğini hatırlatan Başkan Özdemir, gerici, piyasacı ve kamusalcılıktan uzak eğitim yönetimi nedeniyle yoksul öğrencilerin feda ve heba edildiğini iddia etti.
Eğitimde yaşanan sıkıntıları maddeler halinde anlatmaya devam eden Özdemir, sendikasının hazırladığı 2021-2022 eğitim-öğretim dönemi değerlendirme raporu hakkında da bilgi verdi.