Nazilli’de geçtiğimiz günlerde sağanak yağış ve şiddetli fırtına etkili olurken, başta kırsal mahalleler olmak üzere ilçede hayatı felç etti. Şiddetli yağış, Nazilli’nin doğu bölgesinde yer alan dağ köylerinde derelerin taşmasına ve yol kapanmalarına neden oldu. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tüm birimleriyle teyakkuza geçen ve hazırda bekleyen Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Nazilli Belediyesi ekipleri meydana gelen sıkıntılara karşı anında müdahale etti.

‘SEL FELAKETİNİN BİLANÇOSU AĞIR OLDU’

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ise sel felaketinin yaşandığı bölgelere giderek yapılan çalışmaları yerinde takip etti. Kamu kurumlarının yapamadıkları işlerden dolayı Nazilli Belediyesinin zor durumda kaldığının altını çizen Başkan Özcan, sel felaketinin maliyet bilançosunun ağır olduğunu söyledi. Özcan, “Nazilli Belediyesi olarak sel felaketinde yoğun mesai harcadık. Hafta sonu tatilinde tüm mesai arkadaşlarımıza fazla mesai ücreti veriyoruz. Araçlarımız kilometrede 30 lira mazot yakıyor zamlardan dolayı. Hiçbiri özel iş yapmıyor kamu işi yapıyor aslında indirimi olması lazım. Belediye akaryakıtı indirimli olması gerekirken son zamlardan sonra kilometrede araçlarımız 40 lira yakıyor çalışırken. Bütün araçlarımız oradaydı, ana hattı Nazilli Belediyesi araçları açtı. DSİ’nin araçları Nazilli’nin Bağcıllı Mahallesi’nde çalışmaya devam ettiler. Derenin içerisinden bir buçuk ton taş gelmiş istinat duvarını yıkmış atmış. Mezarlıkların 5-6 tanesini yıkmış atmış toprak altında bırakmış. Özellikle 2019’dan bu yana daha Nazilli ve çevresindeki derelerin ıslah edilmediğini, tensiplerinin temizlenmediğini birçok kez söylemiştik. Bu söylediklerimizin hepsi keşke gerçek olmasaydı ön gördüğümüz tehlikeler gerçekleşmeseydi. Maalesef gerçekleşti. Sel felaketlerinde harcadığımız 200 bin TL parayı ilçemiz için başka işlere harcayabilecekken, diğer kurumların yapamadıkları işlerden dolayı, bunun temizliğini biz yapmak zorunda kalıyoruz” dedi.

‘BUNLARIN HİÇBİRİ SİTEM DEĞİL GERÇEK’

Üzüntüsünün çok büyük olduğunu açıklayan Başkan Özcan, “Devletimizin yetkililerinin böyle mahcup duruma düşmesinden dolayı çok üzüntü duyuyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlü bir devlettir, istediği anda her şeyi yapabilir. Yeter ki gayret ve irade gösterilsin devletimizin her şey gücü yeter. Biz 68 kamyon çamur tuttuk. Dün DSİ’nin araçları sahada gördüm, Karayollarını gördüm. Ama derelerde hiçbir çalışma yok. Vatandaşımız bundan rahatsız. 21. Yüzyılda yaşıyoruz sel basıyor çamurlu sistem geliyor kanalizasyon şebekesini tıkıyor. Kamu kurumları yatırımları yaparken planlı çalışmıyorsa, gelip bizim yer altı sistemimizi yıkıp geçiyorsa bunun cezasını Nazilli halkı ve Nazilli Belediyesi çekmek zorunda değil. Biz hiç hükümlülüğümüz olmadığı halde çok ciddi masraflar yapıyoruz. Kamu zararı diyorlar işte kamu zararı tam olarak budur. Bunlarda genel idarenin de sorumluluğu var. Karayollarının geçen sene salgında biz yapmıştık. Dün yine Aydın Büyükşehir Belediyesi ile yapıyoruz. Başka ilçelerde bu hizmetlerin yapıldığını görüyoruz. Nazilli halkı da oy veriyor, vergi veriyor, devlete olan hükümlülüklerini yerine getiriyor. Bu imkanlardan halkımız da istifade etmek istiyor. Vatandaşımız da haklı olarak şikayet ediyor. Ben sitem etmiyorum ben gerçekleri söylüyorum o dereler Nazilli’nin içine akmasa bu şikayetlerin yüzde 70’i olmayacak. Bu ay 3 milyon 300 bin lira İller Bankası payımız kesildi. 5 milyon 300 bin lira para geldi 7 buçuk milyon maaş ödüyoruz biz sadece maaş ödemek için 2 milyon 200 bin lira para yaratmaya çalışıyoruz. Onların üzerine bu yük bindiği zaman gerçekten zor oluyor. Sonra vatandaş diyor ki ne yapıyorsunuz? İnanın bu işleri yapmaktan yapmamız gereken işleri yapamıyoruz. Salgında bazı kurumların yapması gerekenleri de biz yaptık. Sağlık kurumlarına bile biz maske verdik. Araç tahsis ettik. İnşallah bunlar düzeltecek. Bunların hiçbiri sitem değil. Kamu idarecisiyiz, her biri gerçek” şeklinde konuştu.