Aydın İŞKUR Müdürlüğü engelli ve eski hükümlülere yönelik hibe projesi ile vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Efeler ilçesinde oturan İsmail Kadı, hayalindeki Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği ve Süt Üreticiliğini faaliyete geçirmek için İŞKUR’a başvurdu. Kendi işini kurma projesi onaylanan ve sonrasında Aydın İŞKUR Müdürlüğü ile sözleşme imzalayan Ahmet Kadı, İŞKUR’un engellilere yönelik hibe desteği kapsamında 48 bin 100 liralık hibe kullandı.

KENDİ İŞİNİN PATRONU OLDU

Kadı, 17 adet Kıvırcık Irkı koyun alarak hayvancılığa başladı. İŞKUR’un hibesi ile açtığı tesiste küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ve süt üreticiliği yapmaya başlayan Kadı, bu sayede kendi işletmesini kurup hem ekonomiye katkı sunarak hem de kimseye muhtaç olmadan yaşamını sürdürüyor.

DEVLETİMİZDEN ALLAH RAZI OLSUN

Küçükbaş hayvan yetiştirme konusunda tecrübesi olduğunu belirten Ahmet Kadı, “Geçim sıkıntısı yaşıyordum. Engellilere yönelik hibe desteği için İŞKUR'a başvurdum. Aldığım hayvanlara bakıyorum. Koyunları sağıyorum. Sağdığımız sütü satıyorum. Koyunları çoğaltarak işimi büyütmeyi hedefliyorum. Bana bu imkanı veren devletimizden Allah razı olsun. İŞKUR görevlilerine minnettarız." diye konuştu.