Okulda düzenlenen törene Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, İçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ataman, okul idaresi, öğrenciler ve veliler katıldı.

'ONLAR BİZİM GELECEĞİMİZİN, TOPLUMUN MİHENK TAŞI'

Kuşadası'nda 53 okulda 14 bin 872 öğrenci tatile girdi. Öğrencilerin karne sevincine ortak olan Kaymakam Sadettin Yücel, onlara iyi tatiller diledi, bir sınıfa girerek karne dağıttı. İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ataman da yayımladığı mesajda, “Bir eğitim öğretim yılının daha sonuna geldik. Hep birlikte çabaladık, hep birlikte emek verdik. Covid-19 salgınını hep birlikte atlattık. Eğitim öğretim ortamının sağlıklı şartlarda, sevgi ortamında gerçekleşmesine hep birlikte katkı sağladık. Merkeze öğrencilerimizi koyarak onların etrafında pervane olduk. Onlar bizim geleceğimiz, onlar toplumumuzun mihenk taşı, onlar bizim umudumuz” ifadelerini kullandı.

DESTEKLENMEYE İHTİYAÇLARI VAR

Ataman, “Şimdi evlatlarımızın karne sevincini paylaşma, karnesinde hayal kırıklığı yaşayanlara 'Bir daha ki sefere yaparsın. Sana güveniyoruz' deme zamanı. Sevinenlerin sevincine ortak olmak kadar, üzülenlerin hüznünü azaltmak da görevimiz. Bizler öğrencilerimize güveniyoruz. Ailesi tarafından şefkatle sarmalanan, öğretmeni tarafından sırtı sıvazlanan öğrencimiz karnesini elbet düzeltecektir. Bu bağlamda çocuklarımızı desteklemenize ihtiyaç vardır” sözlerini kaydetti.

DİNLENME, GÖZLEM VE GEZİ ZAMANI

Ataman, şunları kaydetti: “Sevgili öğrenciler. Karnedeki başarı önemli belki ama günlük hayatta yapacağın bazı başarılara imza atmak daha da kıymetli. Önümüzde sıcaklar var. Sokaktaki hayvanlarımıza bir kap su vermen, onları koruyup kollaman, doğayı temiz tutmaya özen göstermen, yaşlılara saygı duyman, günlük hayatta güzel Türkçe'mizi doğru kullanman ve bol bol kitap okuman seni değerli bir insan kılar. Bu davranışlara sahip olursanız, asıl başarı budur. Tatil sizin için hem dinlenme hem gezi gözlem zamanı olsun. Çevrenizi dikkatle incelemenizi, merak duygunuzu harekete geçirmenizi, daha önce yapmadığınız spor dallarını denemenizi tavsiye ederim.”