Aşağıyakacık Mahallesi İlk ve Ortaokulunda düzenlenen Mahalle Muhtarı Muammer Fidan ve Okul Müdürü Erdem Solak’ın ev sahipliğindeki törene, Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Kaymakam Refiki Zübeyir Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, şube müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı. Kırsal mahalle okulunda yaşanan karne töreni heyecanının yanı sıra öğrenciler tarafından yıl boyunca hazırlanan eserler de yıl sonu sergisi ile beğeniye sunuldu.

"GÜVENİNİZİ HEP DİRİ TUTMANIZI DİLİYORUM"

“Güveninizi hep diri tutmanızı diliyorum” diyen Nazilli İlçe Mili Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, şunları kaydetti: “Nazilli eğitim ailesi olarak coşku ve heyecanla başladığımız 2021-2022 Eğitim Öğretim yılını başarılı, verimli ve huzurlu bir şekilde geride bırakırken emeği geçen öğretmenlerimize, yöneticilerimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Her sabah 2 bin 300 öğretmenimizin yaklaşık 30 bin öğrencimize sınıf kapılarını heyecanla açtıkları bir yılı daha tamamladık. Milletimizin istikbali çocuklarımız bugün, bir yıllık emeklerinin karşılığı olan karnelerini alırken bu sürecin her aşamasında özverili çalışmalarıyla hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan tüm öğretmen ve velilerimizi tebrik ediyorum. Sevgili öğrencilerimiz, bir yıl boyunca çalışmalarınızın karşılığı olan karnelerinizi alıyorsunuz. Karnelerini alan bütün öğrencileri gayretlerinden dolayı kutluyor, karnenizdeki notlar ne olursa olsun, umudunuzu, cesaretinizi, çalıştığınız takdirde başarılı olacağınıza dair inancınızı, başarabileceğinize dair güveninizi hep diri tutmamızı diliyorum.”

" TÜRKİYE'NİN MUTLU ÇOCUKLARINI GÖNÜL BİRLİĞİYLE YETİŞTİRECEĞİZ"

Şimşek, “Tatil dönemleri aile içi iletişimi ve birlikteliği kuvvetlendirmek için bir fırsattır. Kendi ayakları üzerinde durabilen, öz güvenli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan en önemli unsurda aile içi etkili iletişim ve koşulsuz sevgidir. Birlikte geçireceğiniz kaliteli zamanlar ve göstereceğiniz ilgi ve alaka neticesinde onları yeni eğitim öğretim yılına hazırlamış olacaksınız. Çok iyi biliyoruz ki güçlü Türkiye'nin mutlu çocuklarını sizlerin desteği, iş birliği ve gönül birliğiyle yetiştireceğiz” ifadelerini kullandı.

“HER HAYALİMİZ GERÇEĞE DÖNÜŞECEKTİR”

Şimşek, “Yıl boyunca özveriyle yürüttüğünüz çalışmalarınız ve azminizle milletimizin duası, umudu, sınırsız hayali olan çocuklarımızı yarına hazırlamak üzere gösterdiğiniz gayretleri yürekten destekliyorum. Ülkemizi muasır medeniyetler içinde en üst seviyeye taşıma hedefimize ısrarla yürürken; bilimde, sanatta, sporda dünyayla yarışan, her alanda çığır açan bir nesli birlikte inşa edeceğiz. Ruhunu uyandırabildiğimiz her çocuk ile bugün rüya diye adlandırdığımız her hayalimiz gerçeğe dönüşecektir” sözlerini kaydetti.

SEVİNÇ VE HÜZÜN BİR ARADA YAŞANDI

Nazilli Yavuz Selim İlkokulu’nda da minik öğrenciler karne sevinci yaşarken, mezun olacak öğrencilerde ise hüzün hakimdi. Okul Müdürü Erdem Şahin’in ev sahipliğinde yapılan karne töreninde ilk olarak okulda dereceye giren öğrencilere madalya ve takdir belgeleri verildi. Ardından öğrenciler ve öğretmenler hep birlikte İstiklal Marşı’nı okudu. Son olarak öğrenciler sınıflarına çıkarak öğretmenlerinden karnelerini aldı.