Aydın'ın Yenipazar ilçesinde bulunan Yenipazar Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından yapılan ‘İlkadım Dergisi’, Eylül ayında okuyucularıyla buluşmaya hazırlanıyor. Yapılan dergi çalışması, ilçede gerçekleştirilen ilk dergi çalışması olurken, derginin editörlüğünü ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesinden mezun olan gazeteci Hüseyin Kuyucaklıoğlu üstlendi.

“BİZ İLKADIM’I ATTIK”

Yenipazar ilçesinde bir medya organına ihtiyaç duyulduğundan söz eden Hüseyin Kuyucaklıoğlu, "Yenipazar Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan ekibimiz ile ilçemizde bir ilki gerçekleştirmenin gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Günümüzde artan teknolojik gelişmeler, ihtiyaçlarımızı da ortaya çıkarıyor. Sakin şehrimizin bir ihtiyacı da ilçemizi tanıtan, ilçemizdeki eğitim kurumlarında olup biteni hemşehrilerimize aktaran ve gençlerimizin cevherlerini görebileceğimizi sağlayan bir medya organıydı. Bu ihtiyacın giderilmesi için biz, Yenipazar ÇPAL olarak, İlkadım’ı attık" ifadelerini kullandı.

‘EYLÜL AYINDA YAYINDA OLACAK’

Derginin şu an tasarım aşamasında olduğunu kaydeden Kuyucaklıoğlu, "Lise öğrencilerimizle iletişim alanıyla ilgili yaptığımız çalışmaların meyvesi "İlkadım Dergisi" okurlarımızla buluşacak. Dergimiz şu an tasarım aşamasında, 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının başında hem dijital ortamda hem de basılı olarak dergimize ulaşabileceksiniz. Bu derginin bir güzel yanı da hem içeriğin oluşturulması hem derginin tasarımı hem de basımının liseye ait olması. Şöyle ki derginin içerisinde okuyacak olduğunuz tüm yazıları lise öğrencileri yazdı. Derginin tasarımını okulun öğretmenleri yapacak ve basım işi de okulda yapılacak. Bu da küçük bir ilçede neler yapılacağının bir göstergesi" dedi.

‘EN BÜYÜK TEŞEKKÜR GENÇ KARDEŞLERİME’

Son olarak kurum müdürlerine teşekkür eden Kuyucaklıoğlu, "Bu sene içerisinde bize destek veren Başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ayşe Acar olmak üzere HEM Müdürümüz Mustafa Yalçın ve Müdür Yardımcısı Şule Yapıcıoğlu, Lise Müdürümüz Soner Gümüş ve Müdür Yardımcısı Ayşe Turan ve tüm lise öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü ise gençler, kardeşlerim hak ediyor" diye konuştu.