Aydın’da 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının son ders zilinin çalmasının ardından il genelindeki toplam 854 okulda 186 bin 545 öğrenci ve 15 bin 666 öğretmen yaz tatiline girdi. Efeler ilçesindeki Osman Yozgatlı Ortaokulu’nda düzenlenen karne dağıtımına Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Gödekmerdan, İl Jandarma Komutanı Albay Macit Engin, Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Turan, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş ile okul idarecileri ve öğretmenler katıldı.

ÇOCUKLARA DİNLENMELERİNİ TAVSİYE ETTİ


Vali Hüseyin Aksoy ve beraberindekiler, öğrencilere karnelerini dağıttı. Vali Hüseyin Aksoy, sorunsuz bir şekilde bu eğitim öğretim yılının tamamlandığını belirterek, “Aydın’da 186 bin 545 öğrencimiz karnelerini aldı. Bir olumsuzluk yaşamadan bu eğitim öğretim yılını tamamladık. Çocuklarımızın aldıkları karneler ile gelecek yılın hazırlıklarını şimdiden başlamalarını bekliyoruz. Yeni döneme hazırlanırken özellikle dinlenmelerini de istiyoruz. Bolca kitap okumalarını arzu ediyoruz. Öğrenci velilerimizin çocuklarıyla daha yakından ilgilenerek onların eğitimde daha başarılı olmalarına katkı sağlayacak bir çalışma içerisinde olmalarını temenni ediyoruz” dedi.

“EĞİTİMDE BAŞARI ÇITASINI YÜKSELTECEĞİZ”


Aydın’ın eğitimdeki başarı çıtasını yukarılara taşımak için de çalışmaların devam ettiğini dile getiren Vali Aksoy, “Her yıl bittiğinde bir sonraki yıl eğitimde daha iyi noktalara gelmeyi hedefliyoruz. Başarıyı yakalamak adına ilgili kurumlarla iş birliği içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Temel amacımız eğitimde başarıyı, kaliteyi daha üst noktalara taşıyabilmek. Hem okullarımızın fiziki şartlarının iyileştirilmesi hem eğitimdeki başarının daha üst noktalara taşınması adına yapılan birçok çalışma var. Bu yıl Valiliğimiz öncülüğünde ortaya koyduğumuz AKİS projesi ilimiz için önemsediğimiz, çocuklarımızın başarılarını üst noktaları taşıma adına önemli bir proje. Buna benzer birçok projeyi hayata geçireceğiz” diye konuştu.
Vali Aksoy, beklediği notu alamayan öğrencilerin de üzülmemesini, ailelerin de çocukları beklentilerin altında not almışsa bunun nedenlerini öğretmenler ve okul idarecileriyle istişare yaparak bulmalarını tavsiye etti. Karnelerini alarak çocuklar da yaz tatiline girdikleri için çok sevinçli olduklarını ifade etti.