Sele kapılan bir aracın hurdaya döndüğü Köşk’te Aydın Büyükşehir Belediyesi, Köşk Belediyesi ve DSİ, yaraları sarmak için çalışmalar yürütüyor. Geçtiğimiz yıl yine aynı bölgede yaşanan sel felaketinde yollar kapanmış ve araçlar toprak altında kalmıştı.
Aydın’da son iki haftadır aralıklarla devam eden sağanak yağış bu sefer Nazilli ve Köşk’te hayatı olumsuz etkili. Köşk’te akşam saatlerinde başlayan yağmur ortalığı adeta savaş alanına çevirdi. Köşk’ün yüksek kesimlerinde yağan yağmur suları önüne kattığı toprak ve kayaları yerleşim yerlerine kadar sürükledi. Kızılcaköy, Bitler ve Başçayır mahallelerinde sel suları hayatı olumsuz etkiledi.

SEL SULARINA KAPILAN ARAÇ, METAL YIĞININA DÖNDÜ


Kızılcaköy mahallesinde birçok ev kullanılamaz hale gelirken, mahalleyi ilçeye bağlayan yol yağmur sularının dağlardan sürüklediği kaya parçaları nedeniyle trafiğe kapandı. Yol üzerinde park halindeki bir otomobil ise sel sularına kapılarak yaklaşık 15 metrelik uçurumdan aşağıya düştü. Taşkın sular ile sürüklenen otomobilden geriye sadece metal yığını kalırken, olay esnasında araç içerisinde kimsenin olmaması teselli kaynağı oldu.

YOLLAR KAPANDI


Başçayır’da da birçok evi su basarken dere yataklarından taşan sel suları halı saha tesisini kullanılamaz hala getirdi. Başçayır-Köşk yolu da trafiğe kapanırken dere yataklarındaki tarla ve bahçeler sular altında kaldı. Geçen yıl da benzer görüntülerin yaşandığına dikkat çeken vatandaşlar çok endişeli olduklarını belirterek, “Bugün malımıza geldi. Biz canımız için endişe ediyoruz. Yarın ne olacağını bilmiyoruz” dedi.

‘YARALAR HIZLI BİR ŞEKİLDE SARILACAK’


Yaşanan sel felaketi sonrası bölgeye Jandarma, AFAD, Aydın Büyükşehir Belediyesi, Köşk Belediyesi ve Devlet Su İşleri ekipleri geldi. Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler de savaş alanına dönen yerlerde incelemeler yaparak vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Bölgede hayatın normale dönmesi için hemen selin ardından çalışmalara başladıklarını ifade eden Nuri Güler, “Bölgedeki tüm ekiplerle koordineli bir şekilde çalışmalar yaparak selden dolayı mağdur olan vatandaşların yaralarını hızlı bir şekilde sarmak için temizlik ve onarım çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Allah inşallah bir daha böyle acılar yaşatmaz” dedi.
Geçtiğimiz yıl 20 Haziran günü Köşk’te meydana gelen şiddetli yağmur sonrası yine aynı mahalleler Kızılcaköy, Bitler, ve Başçayır’da yollar kapanmış, araçlar toprak altına gömülü kalmıştı.