Dallıca Mahallesi’nde bulunan soğan fabrikası kadınların ev ekonomisine katkıda bulunarak, yaklaşık 40 ailenin kazanç kapısı oluyor. İşletme sahibi genç girişimci Aylin Bildirici ve kardeşi Abdullah Onur Bildirici, yaz-kış işleme koydukları konserve pişmiş soğanların Türkiye ve yurt dışına satışını sağlıyor. Mahalle sakini ev hanımlarına ise istihdam sağladıklarını açıklayan genç girişimci Aylin Bildirici, “Biz kardeşimle birlikte kadınlarımıza bir kazanç kapısı sağlamak istedik ve mahalle sakini kadınlarımıza çuvallarla soğan gönderip onlarla iş birliği içerisine girdik” şeklinde konuştu.

‘KADINLARA İSTİHDAM SAĞLAMAK BİZİ MUTLU EDİYOR’

Mevsimsel ürünlere de işleme yaparak bölgenin kalkınmasında önemli rol oynadıklarını söyleyen Bildirici, yaz-kış pişmiş soğan konservelerinin yurt içi ve yurt dışına satışını sağladıklarını anlattı. Bildirici, “Kardeşim Abdullah Onur Bildirici ile bu işi yapıyoruz. Yaklaşık 14 yıllık bir firmayız. Bölgemizde yetişen ürünlerini kullanıyoruz. Nazilli kestanenin en çok çıktığı yerlerden biri. Kestaneyi işleyip kestane şekeri üretiyoruz. Yine bölgenin dağlarından gelen incirleri işliyoruz. Mevsimsel olarak işlediğimiz ürünlerin yanı sıra yaz, kış soğan konservesi üretimi yapıyoruz. Yemeklerde olsun ya da böreklerde kullanılan pişmiş soğan konservelerini üretiyoruz. Bir de bunun yanında Dallıca Mahallesi’nde ev hanımlarına iş imkanı sunuyoruz. Kadınlarımız ev ekonomisine katkı sağlamak için çuvallarla aldıkları soğanları evlerinde soyuyorlar. Kardeşim ile birlikte genç girişimciler olarak kadınlarımıza bir kazanç kapısı açmak istedik. Çünkü belli bir yaştan sonra kadınlarımız iş bulmakta zorlanıyor. Konuyu yetkililerle görüşüp kadınlarımızın evlerinde soğanları soyup bizlerle çalışmasını istediğimizi söyledik ve onay aldık. Üretim için kadınlarımızın olması bizler için çok önemli. Onlarında eşit koşullarda hayatın içinde olmasını istedik. Dışarıda herhangi bir işte çalışamayacak olan kadınlarımız yaşlılar, hamileler ya da evde yaşlı bakan kadınlarımıza ekonomilerine katkıda bulunmak bizleri mutlu ediyor” diye konuştu.

’40 AİLENİN GELİR KAYNAĞINA KATKI SAĞLIYORUZ’

Dallıca Mahallesi’nde yaklaşık 40 ailenin gelir kaynaklarına katkı sağladıklarının altını çizen Bildirici, “Mahallemizde hemen hemen her evin önünde soğan çuvallarını görmeniz mümkün. Yaklaşık 40 aileye katkı sağlıyoruz. Aylık yaklaşık 250 ton soğan üretimini kadınlarımızın desteği ile gerçekleştiriyoruz. Soğanlarımız soyulup geldikten sonra yıkamaya giriyor. Sonrasında makinelerimizde doğrama işlemi gerçekleştiriyoruz. Doğrandıktan sonrada pişirilerek konservelere konulup paket ediliyor. Türkiye’nin dört bir tarafına konserve soğanlarımız gidiyor yurt dışı siparişlerimizi de alıyoruz. Soğan konserveliğinde Dünya’da ilk firmalardanız. Arge çalışmalarını yapıp Türkiye’de ismini duyuran ilk firmayız. Atalarımızdan gelen sanayicilik bilgilerimizle kardeşim ve ben eğitimimizi, tecrübemizi birleştirdik. Biraz daha vizyonumuzu geleceğe açık olduğunu göstermek istedik. Yaz, kış bitmeyen bir işimiz var. Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinden soğanlarımızı alıyoruz. Beyaz ve mor soğanları ayrı ayrı işliyoruz” dedi.