Nazilli’de mevsim normalleri üzerinde seyreden yağışlar nedeniyle Devlet Karayolları üzerinde oluşan su birikintileri, başta sürücüler olmak üzere vatandaşları zor durumda bırakıyordu. Meteorolojinin şiddetli yağış ve fırtınanın devam edeceğine dair yaptığı uyarı sonrası sabahın erken saatlerinde harekete geçen ASKİ ve Nazilli Belediyesi ekipleri, yoğun yağışlar nedeniyle sorun yaşanan bölgelerde çalışma başlattı.

BAŞKAN ÖZCAN, ÇALIŞMALARI İNCELEDİ


Karayolları sorumluluğundaki alanlardaki mazgalları tek tek açan ASKİ ekipleri, kombine kanal temizleme aracı ile temizlik çalışması gerçekleştirdi. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın da yakından takip ettiği çalışmalarda hatlarda tıkanıklığa yol açan kum, çakıl, toprak parçaları, pet şişe ve çeşitli metal kutular donanımlı kombine kanal açma aracı marifetiyle temizlendi.

“NAZİLLİ GÖZARDI EDİLMESİN”


İlgili kurumların Nazilli’yi gözardı etmemesini isteyen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “Geçen yılki yağışlarda salgın döneminde bütün ekip arkadaşlarımızla karayolu hattı boyunca bütün mazgalları temizlemiştik. Çeşitli yollarla gelen birikmeler oluyor. Bunlarda mazgalların ağzını tıkadığı zaman su çekmiyor ve su birikmelerine sebebiyet veriyor. Bugün de arkadaşlarımızın hepsi sahada yukarılardan akan ve şehrin içerisine akan dereleri temizlemekle meşguller. ASKİ ve ekiplerimiz sahada birlikte mazgalları temizliyorlar. Karayolu hattı boyunca mazgalları temizleyemeye çalışıyorlar. Bu kapakların değişmesi lazım, kaldırılıp içerisinin temizlenmesi lazım, yine bunlar karayolu çalışma sahasında bulunuyor. İlgili kurumlar lütfen Nazilli’yi göz ardı etmişinler. Burada da vergisi veren, askerliğini yapan vatandaşlarımız var. Lütfen diğer yerlere yapılan hizmetlerin buralara da yapılmasını istiyoruz, bunlarında yenilenmesini istiyoruz. Temiz bir çevrede yaşamak ilçemizdeki vatandaşlarımızın da hakkı. Devletimiz güçlü, imkanları fazlasıyla da var” dedi.
Dörtyol Otogar Kavşağından başlatılan çalışmaların, Şehit Fehmi Şahin Kavşağı’na (UĞUR Soğutma Kavşağı) kadar yolun iki tarafında karşılıklı olarak yapıldığı öğrenildi. Bölgede yaşayan vatandaşlar alınan önlemler ve yapılan çalışmalar nedeniyle Başkan Özcan ve ASKİ ekiplerine teşekkür etti.