Efeler ilçesinin Kadıköy Mahallesinde 776 bin metrekarelik arazide modern tarımın yapılabileceği tesislerin kurulması planlanan TDİOSB projesiyle kentte yıllık 10 bin ton yaş sebze ve meyve üretimi yapılacak. Projeyle 10 bin kişiye de istihdam sağlanması hedeflenirken 2022 yılı yatırım programı kapsamında inşaatına başlanması beklenen TDİOSB için geçtiğimiz Mart’ta yapılan tanıtım toplantısıyla birlikte yatırımcı müracaatları alınmaya başlanmıştı.

İLK KEZ TOPLANDI


Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanarak tüzel kişiliğini kazanan Aydın Tarıma Dayalı İhtisas (Jeotermal Isıtmalı Sera) Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Toplantısı yapıldı. Vali Hüseyin Aksoy’un başkanlığında gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcıları Hulusi Arat, Cemal Şahin, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Ülgen, Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu katıldı.
Toplantının gündemini Kadıköy TDİOSB’nin bundan sonraki iş akış süreçlerinin değerlendirilmesi ve karara bağlanması oluşturdu. Ülke tarımının geleceği, Aydın’ın tarım potansiyelinin yükseltilmesi ve Efeler ilçesine katma değer katacak bu proje için alınan kararların hayırlara vesile olması temennisiyle toplantı sona erdi.