Koçarlı'nın ünlü pide salonlarından Cemre, müşteri sayısının her geçen gün artması ile birlikte dükkan değişikliğine gitti. Eski dükkanı ile aynı sokakta yer alan, yaklaşık 250 metrekare genişliğindeki bahçeli yeni bir salona taşınan Cemre Pide, içinde çocuk oyun alanı da bulunan ve iç tasarımıyla doğa manzarası sunan yeni yerinde, hizmete girdi. Cemre Pide Salonu, pide lezzetlerinin yanı sıra her ayrıntı düşünülerek, tasarlanan yeni konseptiyle de müşterilerinin takdirini kazandı.

ZENGİN MENÜ


Cemre Pide Salonu'nun sahibi Alaattin Yamaç, özenle seçtiği doğal ve taze malzemelerden yaptığı pidelerle fark yaratıyor. Menüsünde, aralarında çam fıstıklı tahinli, kuşbaşılı, kesikli ve kıymalının da olduğu birbirinden lezzetli pideler bulunduran Yamaç'ın pidelerine farklı illerden vatandaşlar ile ünlüler de ilgi gösteriyor. Yamaç, ünlülerden son olarak bir televizyon dizisinde, “Çaycı Hüseyin” karakteri ile tanınan Alparslan Özmol'u ağırladı.

PİDE TURİZMİ


8 yıldır pide salonu işleten Yamaç, 15 çeşit pide yaptığını söyledi. Müşterisinin sipariş verdiği pideyi en fazla 10 dakika içerisinde servisiyle birlikte kendisine sunduğunu belirten Yamaç, tatlı olarak ise olmazsa olmaz pidesinin çam fıstıklı tahinli olduğunu ifade etti. İzmir, Ankara, İstanbul ve diğer illerden Aydın'a gelen insanların pide yemek için mutlaka Cemre Pide Salonu’na uğradığını kaydeden Yamaç, "Pideyle Koçarlı'ya yerli turist çekiyoruz. Salonumuzda vatandaşlarımızın yanı sıra ünlülerimizi de ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu. Yamaç, Koçarlı pidesinin, Aydın'ın diğer ilçelerinde yapılan pidelerden çok daha farklı ve lezzetli olduğunu dile getirdi.

5 ÇEŞİT UNDAN HAMUR YAPIYOR


Pidesinin lezzet sırrının kullandığı malzemelerde saklı olduğuna işaret eden Yamaç, şöyle dedi: "Pide hamurumuzu, 5 çeşit unu karıştırarak elde ediyoruz. Hamurumuz en fazla 3-5 saatlik oluyor. Orta kalınlıkta hamurdan pide yapıyoruz. Tabi bu durum, müşterinin tercihine göre değişebiliyor. Her pidede, eşit ölçüde iç harcı kullanıyoruz. Yaptığımız bir pidenin iç harcı, diğerinden kesinlikle farklı olamaz. Eti, kıymayı günlük olarak kasaptan alıyoruz. Pidede sadece hayvanın göğüs kafesinden kesilen etten kullanıyoruz. Tereyağımızı, yoğurdumuzu ve yumurtamızı köylülerden temin ediyoruz. Tamamen doğal ve taze malzemelerden yaptığımız pidelerimizi, tek çeşit odunla yaktığımız fırınımızda sabit sıcaklıkta pişiyoruz. İşte tüm bunlar, pidelerimize ayrı bir lezzet katıyor."