Reklamı Kapat

Lezzetin durağı: 'Köfteci Murat Usta'

Aydın'ın Efeler ilçesinde 11 yıl önce hizmete giren aile lokantası 'Köfteci Murat Usta', lezzetli çorba, yemek ve tatlı yemek isteyen vatandaşların vazgeçilmez adresi oldu.

Emrah Dinçer
Emrah Dinçer Tüm Haberleri
+18
Haber albümü için resme tıklayın

Aydın'ın ünlü aşçılarından Murat Cesur, 2011 yılında Efeler ilçesinin Ata Mahallesi'ndeki Tepecik Bulvarı üzerinde 'Köfteci Murat Usta' isimli lokantasını hizmete açtı. Yemek sektöründe 31 yıllık deneyimi bulan Cesur'un merhum ustası Ziya Yıldız'dan yapımını öğrenip, hazırladığı çorba, yemek ve tatlıların lezzeti, kısa sürede kulaktan kulağa yayıldı. Müşteri sayısı hızla artan Cesur, gelen yoğun talebi karşılamak için lokantasını büyüttü. İlk hizmete açtığında sadece iki masanın bulunduğu lokantasını, aynı anda yaklaşık 100 kişiyi ağırlayabildiği bir lezzet durağına dönüştüren Cesur’un en büyük destekçisi de eşi Kader Cesur oldu. 11 yıldır faaliyet gösteren aile lokantasında kendisi mutfakta, eşi de kasada çalışan Cesur, güler yüzlü personeli ile müşterilerine eşsiz lezzetler sunmaya devam ediyor.

“MÜŞTERİ SAYIMIZ HER GEÇEN GÜN ARTTI”

Köfteci Murat Usta Lokantası'nın sahibi Murat Cesur, yemek sektörüne 1991 yılında bulaşıkçı olarak girdiğini söyledi. Toplam 12 yıl bulaşıkçılık ve garsonluk yapmasının ardından, yemek hazırlamasını öğrendiğini dile getiren Cesur, "2009 yılında hayatını kaybeden, aynı zamanda eşimin de babası olan Ziya Yıldız ustamdan Allah razı olsun. Benim ve eşimin üzerimde emeği çok fazla. Yanında 6 yıl bulaşıkçılık, 6 yıl da garsonluk yaptıktan sonra beni mutfağa aldı. Ondan yemek yapmanın inceliklerini, en ufak ayrıntısına kadar öğrendim. 2011 yılında da kendi lokantamı açtım. İlk açtığımda lokantamda sadece iki masa vardı. Hazırladığımız çorba, yemek ve tatlılar müşterilerimiz tarafından çok beğenildi. Müşteri sayımız da her geçen gün arttı. Böylelikle geride bıraktığımız 11 yılda, lokantamız büyüdükçe büyüdü. Şu anda yaklaşık 100 kişilik kapasiteye ulaştık. Lokantamıza gösterdikleri ilgiden dolayı müşterilerimize çok teşekkür ediyoruz" dedi.

“LOKANTAMIZI ÖVÜP YENİ MÜŞTERİLER GÖNDERİYORLAR”

Menüsünde kaliteli malzemelerden yaptığı ayakpaça, kellepaça, işkembe, beyin ve mercimek çorbaları, güveç, Arnavut ciğeri, kuru fasulye-pilav ve ızgara köfte yemekleri ile Kemalpaşa ve kabak tatlılarının bulunduğunu belirten Cesur, "Ben, yemekleri hazırlayıp, servis ediyorum. Eşim de kasada duruyor. Aile lokantamızda çalışan personellerimiz de deneyimli ve güler yüzlü. Lokantamıza gelen müşterilerimiz, sunduğumuz yemek lezzetlerinden memnun oluyor, gittikleri yerlerde de lokantamızı övüp yeni müşteriler gönderiyorlar. Bu durumu neredeyse her gün yaşıyoruz" ifadelerini kullandı. Pazar günü hariç haftanın altı günü 05.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet verdiklerini kaydeden Cesur, tüm vatandaşları da eşsiz lezzetlerinden tatmaya davet ettiğini sözlerine ekledi.

15 Haz 2022 - 14:20 Aydin/ Efeler (Merkez)- Gündem

Muhabir  Emrah Dinçer



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Aydın Ses Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Aydın Ses Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Aydın Ses Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Aydın Ses Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sitemizi nasıl buldunuz?