Karatede 2021 Dünya Gençlik Ligi üçüncüsü Kuşadası Makbule Hasan Uçar Anadolu Lisesi öğrencisi Bilge Akarkan ve Avrupa Şampiyonası’nda Kata Avrupa Şampiyonu olan İbrahim Zeki Emgin İlkokulu öğrencisi Anıl Mert İmre, Aydın’ın ve Türkiye’nin adını başarıları ile dünyaya duyurdu. Anıl Mert İmre ayrıca Kata Türkiye üçüncüsü oldu. Karatede aldıkları dereceler ile gurur kaynağı olan öğrenciler Kuşadası Anadolu Lisesi öğrencisi Efekan Dursun Kumite Avrupa ikincisi olurken Kata Türkiye üçüncüsü olan Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Pars Teyfik Ertürk de Kumite Avrupa ikincisi olma başarısını gösterdi.

ÇİFTE MADALYA KAZANDILAR

Karatede Avrupa'dan derecelerle dönerek göğsümüzü kabartan öğrenciler Çakabey Ortaokulu öğrencisi Yılmaz Ancın, Kata Türkiye üçüncülüğü ile birlikte Kumite Avrupa üçüncüsü olarak çifte mutluluğu yaşadı. Yılmaz Ancın gibi çifte başarıya imza atan İbrahim Zeki Emgin İlkokulu’ndan Ebubekir Bilik hem Kata Türkiye üçüncüsü oldu hem de Kumite Avrupa üçüncüsü oldu. Karatede adından başarıyla bahsettiren bir diğer sporcu ise Kumite Avrupa üçüncüsü olan Şahit Kaya Aldoğan Anadolu Lisesi öğrencisi Alperen Efe Demirkıran oldu.

KİCKBOKSTA DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

Kuşadası'ndaki başarılı sporcu öğrencilerden Kuşadası Bahçeşehir Koleji öğrencisi Orhan Kayhan Derdiyok katıldığı Kickboks Dünya Şampiyonasında Yıldız Erkekler 52 kilo kategorisinde Dünya Şampiyonu olarak altın madalyanın sahibi oldu. Güreşte 100 kiloda Yıldız Grekoromen Türkiye ikincisi olan Nermin Metin Akar Ortaokulu öğrencisi Davut Çakır ve Fitness'da Çocuk Şampiyonası Türkiye ikincisi olan Kuşadası Bahçeşehir Koleji öğrencisi Ceylin Durgutoğlu Aydın’da sportif başarılar ile kendilerinden bahsettirmeyi başaran diğer öğrenciler oldu.

TAEKWONDODA DERECELERLE DÖNDÜLER

Taekwondo Türkiye Şampiyonalarında Minikler Türkiye ikincisi olan Kuşadası Makbule Hasan Uçar Anadolu Lisesi öğrencisi Ece Saraç ve Gençler Türkiye üçüncüsü olan Şehit Kaya Aldoğan Anadolu Lisesi öğrencisi Utku Avcı Aydın’a kazandırılan madalyalara yenilerini ekleyerek gurur kaynakları oldu.

MODERN DANS’TA TÜRKİYE 3'ÜNCÜLÜĞÜ

Başarısı ile Aydın’ın ismini duyuran bir diğer sporcu ise Modern Dans Yıldızlar Türkiye üçüncüsü olan Derici Mustafa Gürbüz Anadolu Lisesi öğrencisi Nehir Gürbüz bronz madalyayı okuluna getirdi.

BAŞARININ MİMARLARINI TEBRİK ETTİ

İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, kendisini makamında ziyaret eden öğrencilerle yakından ilgilenerek başarı öykülerini dinledi. Okumuş, eğitim öğretimde başarının sadece akademik olarak değerlendirilemeyeceği, her öğrencinin ilgisi ve kabiliyeti doğrultusunda yetiştirildiğinde gelecek vaat ettiğini ve özellikle genç yeteneklerin bu anlamda ülke için çok önemli olduğunu ifade ederek getirilen her madalya ve kupanın Aydın'a ayrı bir değer ve önem kattığının altını çizdi. Daha sonra öğrencileri tebrik edip ödüllendiren Okumuş, “Öğrencilerimizin Dünya ve Avrupa ile Türkiye'de elde ettikleri şampiyonlukları ile derecelerinin mimarı olan tüm öğretmenlerimize ve okul yöneticilerimize teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz” dedi.