Tüm dünyayı olumsuz etkileyen salgın dolayısı ile son iki yıldır yapılamayan Koçarlı Çam Fıstığı Festivali, salgınla ilgili çoğu kısıtlamanın kaldırılmasının ardından, kapsamı genişletilerek yapıldı. Koçarlı Belediyesi tarafından sponsorların destekleriyle yeni haliyle düzenlenen Çam Fıstığı, İncir, Pamuk, Zeytin, Zeytinyağı ve Yöresel Ürünler Festivali, ilgi gördü. Koçarlı ve tarım ürünlerinin tanıtımına katkı sunmak için gerçekleştirilen ve üç gün sürmesi planlanan festivalin açılışı, renkli görüntülere sahne oldu. Koçarlı Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan açılış törenine Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Aydın Milletvekilli Metin Yavuz, Koçarlı Kaymakamı Ersin Tepeli, İl Jandarma Komutanı Macit Engin, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, MHP İl Başkanı Haluk Alıcık, kurum müdürleri, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

“MARKA HALİNE GETİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”


Törende konuşan Belediye Başkanı Kaplan, daha önce ‘çam fıstığı’ adıyla düzenlenen festivali, salgın nedeniyle 2 yıldır gerçekleştiremediklerini belirterek, "Çok şükür salgın günleri geride kaldı ve özlemini duyduğumuz festivalimizi 'Koçarlı Çam Fıstığı, İncir, Pamuk, Zeytin, Zeytinyağı ve Yöresel Ürünler Festivali' ismiyle düzenledik. Koçarlı'mız için ileride adeta bir fuara dönüşmesini arzu ettiğimiz festivalimizi yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bildiğiniz üzere kentlerin, ülkelerin gelişmesi ürünlerini dünyaya pazarlaması ile mümkün oluyor. Bu noktada Koçarlı'mızı ve yöresel zenginliklerimizi her geçen yıl daha geniş kitlelere tanıtmak için çabalıyoruz. Bu anlamda yaptığımız festivalimizi, Aydın’ın bir markası haline getirmeyi hedefliyoruz. Festivalimizde emeği geçen, katkısı bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.


“HALKIN KAYNAKLARI FESTİVAL İÇİN HEBA EDİLMEDİ"


Festival için belediye kaynaklarını kullanmadıklarını dile getiren Başkan Kaplan, şunları kaydetti:
"Festival bütçesinin tamamını, bu bölgede ticaret yapan, para kazanan, çiftinin alın terini, emeğini değerlendiren başta işletmeler olmak üzere, bu bölgenin yetiştirdiği değerli iş adamlarımızın desteği ile oluşturduk. Yani Koçarlı halkının kaynakları festival için heba edilmedi."

“EN BÜYÜK MARKA DEĞERİ MENDERES


Milletvekili Yavuz da, festivalin ilçe ve bölgenin tanıtılması, hem de imece kültürünün gelişmesi için değerli olduğunu söyledi. Koçarlı’nın Aydın’ın önemli ilçelerinden biri olduğunu belirten Yavuz, ilçenin en büyük marka değerinin ise merhum Başbakan Adnan Menderes olduğunu dile getirdi.

TEŞEKKÜR ETTİ


Koçarlı’da birçok önemli yatırım ve hizmetin gerçekleştiğini ifade eden Vali Aksoy ise, “Belediye başkanımızın koordinasyonunda, kaymakamlığımızın destekleriyle birçok alanda yürütülen önemli çalışmalar var. Bu festivalin yapıldığı meydan da bu projelerden biri. Belediye başkanımız, bu yıl festivalin kapsamını genişleterek Aydın’ın önemli marka değerleri olan ürünleri tanıtmayı amaçlamış. Festivalin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÖDÜLLER VERİLDİ


Konuşmaların ardından, geçmiş yıllarda Koçarlı Belediyesi, Adnan Menderes Üniversitesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde merhum Başbakan Adnan Menderes’in anısına düzenlenen ancak salgın nedeniyle ödül töreni gerçekleştirilemeyen resim ve şiir yarışmalarında dereceye girenlere, protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Bando takımı ve halk oyunu ekibinin sunduğu muhteşem gösterilerle devam eden törende, festivalin açılış kurdelesi kesildi. Açılış sonrası, festival alanında bando takımının öncülüğünde yapılan kortej yürüyüşü ile firma ve esnafların kurdukları stantlar gezildi.

DOYASIYA EĞLENDİLER


İlk iki günü tamamlanan festivalin birinci gününde Koray Avcı, ikinci gününde Tuğçe Kandemir konser verdi. Konserler öncesinde hava fişek gösterisi sunuldu, çeşitli yerel sanatçılar ile müzik grupları performanslarını sergiledi. Özellikle gençlerin ilgi gösterdiği konserlerde Avcı ve Kandemir, birbirinden güzel şarkılarını seslendirdi. Ünlü sanatçıların şarkılarına eşlik edip, doyasıya eğlenen vatandaşlar, unutamayacakları anlar yaşadı. Konserlerin sonunda sanatçılara Kaymakam Tepeli plaket, Belediye Başkanı Kaplan da çiçek vererek, teşekkür etti. Öte yandan festival için ilçeye gelen vatandaşlar, yaptıkları alışverişlerle de esnafın yüzünü güldürdü. Öte yandan festival, bugün Aleyna Tilki’nin vereceği konser ile sona erecek.