Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan görme engelli Emine Yılmaz, yeteneğiyle görenlerin takdirini kazanıyor. Doğuştan görme engelli olan 43 yaşındaki Yılmaz, Görsel Sanatlar Öğretmeni Begüm Tosun Akın'ın önderliğindeki seramik kursuna katıldı. Kurs boyunca kendisini geliştiren Yılmaz, bir yıl içinde adeta bir sanatçıya dönüştü. Kurs boyunca büyük bir azim gösteren Yılmaz, nakış gibi işlediği atık seramik ürünlerini sanat eserlerine dönüştürüyor. Aynı zamanda ürünlerini boyayan Yılmaz’ın ürünleri büyük bir beğeni topluyor. Adeta kalp gözüyle seramikleri sanat eserlerine dönüştüren Yılmaz, ortaya koyduğu azim ve yaşam sevinciyle engelli vatandaşlara da örnek oldu.

“HAYAL GÜCÜMLE CANLANDIRIYORUM”

Her geçen gün kendisini geliştirmeye devam ettiğini kaydeden Yılmaz, “Geçen yıl Begüm hocamızın kursuna katılarak bu işe başladım. Bu sene de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yapılan ve GEKA tarafından desteklenen Engelsiz Yaşam ve Gelişim Merkezi proje ortağı olan Efeler Halk Eğitim Merkezi seramik kursuna katılarak kendimi geliştirdim. Begüm hocamız sayesinde ilerliyorum. Allah razı olsun hocamızdan. İlk olarak yapacağım ürünü elimle dokunarak inceliyorum. Ardından hayal gücümle canlandırıyorum. Bu sonucunda da seramikleri sanat eserine dönüştürüyorum. Kalp gözümle bu eserleri ortaya çıkarıyorum. Severek yapıyorum ve seramikle uğraşırken stres atıyorum. İlk süreçte bana destek olan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu ve Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şube Başkanı Bayram Özen ile bu yıl destek veren GEKA ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne çok teşekkür ediyorum" dedi.

“ÖZEL SERGİMİ AÇMAK İSTİYORUM”

İlerleyen yıllarda çeşitli hedeflerinin olduğunu kaydeden Yılmaz, “İlk olarak tüm ürünlerimin yer aldığı eserler için sergi açmak istiyorum. Bu sergide yaptığım tüm ürünlerimi sanatseverlerle buluşturmak istiyorum. Bununla birlikte görme engelli ressam Eşref Armağan gibi dünya çapında tanınan bir sanatçı olmak istiyorum. Benim gibi kişilere kurs vererek sanat alanında var olmalarını sağlama hedefim de var. Umarım bu hedeflerimi gerçeğe dönüştürürüm.” diye konuştu. Engelli vatandaşlara da seslenen Yılmaz, “Engelli kardeşlerimiz, engelliyim diyerek asla hayata küsmesinler. Sosyal olmalarını tavsiye ederim. İsteyince herkes bir şey başarabilir. Yeter ki istesin. Azimli olsunlar ve kendilerine daima güvensinler.” şeklinde konuştu.

“ALGILAMA YETENEĞİ ÇOK İYİ”

Emine Yılmaz’ın çok yetenekli olduğunu vurgulayan Begüm Tosun Akın, “Emine hanım, ilk günden itibaren kendini çok iyi geliştirdi. Kendisiyle profesyonel eğitime girdik. Ürünü, elleriyle bir kere incelemesi yetiyor. Bu anlamda algılama yeteneği çok iyi. Her şeyi yapabiliyor. Bardak, magnet, tabloları, süsleri var. Seramikleri boyuyor. Sadece seramik alanında endüstriyel ürünlerin yanı sıra tablo tasarımları da yapabiliyor. Kendi başına çok güzel ürünler ortaya koyuyor, çoğu şeyi artık tek başına çözümleyebiliyor. Sanat icra ediyor. Emine hanımla gurur duyuyorum. Umarım hayallerine kavuşur. Her zaman yanlarında olacağım.” dedi.