İlk olma niteliği taşıyan şenlik, sabah yapılan açılışın ardından gün boyu devam etti. Nazilli Şehit Sümer Deniz Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde ilçede bulunan İmam Hatip Okulları arasında ilk kez İmam Hatip Şenliği gerçekleştirildi. İlim, sanat, spor ve eğlence dolu şenliğe Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, İYİ Parti İlçe Başkanı Ali Gökbaraz, Saadet Partisi yönetim kurulu üyeleri, STK temsilcileri, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

SERGİ GEZİLDİ, BİLGİLER ALINDI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan açılış Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Ardından ilçede bulunan İmam Hatip Okulları müdürleri kısa bir selamlama konuşması yaptı. Daha sonra Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Nazilli Belediyesi Mehteran ekibi muhteşem bir gösteri yaptı. Ardından Kaymakam Arısoy ve beraberindekiler öğrencilerin öğretmenlerinin desteğiyle bir yıl boyunca yaptıkları etkinliklerin bulunduğu sergiyi gezdiler ve bilgiler aldılar. Etkinlikler gün boyu sürdü.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Şenlikte emeği geçen herkese teşekkür eden Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, 1974 yılında açılan ve bu yıl 41’inci mezunlarını veren, Aydın ve çevresinde adından söz ettirmiş, köklü bir geçmişi olan Nazilli İmam Hatip Lisesi, bugün toplamda 5 İmam Hatip Okulu olarak birlik, beraberlik içerisinde Nazilli’mize ülkemize eğitim ve kültür hizmeti yapmaktadırlar. Ülkemize ve hatta insanlığa hizmet edecek, milli ve manevi değerlere sahip, imanlı ahlaklı, çalışan başarılı bir nesil yetiştirme ve bu nesile sahip çıkma adına yapıla tüm çalışmalar takdire şayandır. İlçemizdeki İmam Hatip Okulları takım ruhu çalışmasıyla bir araya gelerek güzel bir şenlik tertip ettiler. Şenliğe emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.