Aydın’ın Efeler ilçesinin Zafer Mahallesi’nde yaklaşık 7 yıl önce yıkılan eski minibüs garaj alanı, atıl durumda kaldı. Mülkiyeti Efeler Belediyesi’nde olan söz konusu eski minibüs garaj alanı, bakımsızlığıyla görüntü kirliliğine yol açıyor. Kışın çamur deryası, yazın ise toz bulutuna dönüşen eski minibüs garajı alanı, kentin kanayan bir yarası haline geldi.

VATANDAŞLARDAN EFELER BELEDİYESİ’NE ÇAĞRI


Efeler Belediyesi mülkiyeti kendinde olmasına rağmen söz konusu eski minibüs garajı alanında şu ana kadar herhangi bir çalışma gerçekleştirmedi. Efeler Belediyesi’nin alanı kente kazandıramaması sonucu bölgenin halen atıl durumda kalması ise vatandaşların tepkisini çekiyor. Kent merkezindeki bu çirkin görüntüden rahatsız olarak tepkilerini dile getiren vatandaşlar, Efeler Belediyesi’ne çağrıda bulundu. Zafer Mahallesi sakinleri ve vatandaşlar, söz konusu eski minibüs garaj alanının kente kazandırılması için Efeler Belediyesi’ni göreve davet etti. Eski minibüs garajı alanının kentin ihtiyacı doğrultusunda ilçeye kazandırılmasını bekleyen vatandaşlar, eski minibüs garajı alanının mülkiyetine sahip Efeler Belediyesi’nden proje bekliyor.
Mehmet Fatih Atay’ın göreve gelmesinden sonra alan üzerinde birçok proje hazırlanmasına rağmen halen alanda bir çalışma yapılmaması vatandaşların tepkisini çekiyor.

‘BİZ DE SEÇİMLERDE GÖRMEYECEĞİZ’


Minibüs garaj alanının yakınlarında oturan Ali Kılıç, 7 yıldır yıkık olan alanın tam şehrin ortasında olduğunu hatırlatarak, “bu şehre bu görüntü maalesef yakışmıyor. Kışın çamur yuvası yazın toz. Biz yazın bu sıcaklarda tozdan dolayı kapı penceremizi açamıyoruz. Şehrin en önemli sorunu haline gelen bu konuyu çözmesi gereken Efeler Belediyesi yetkilileri kafasını toprağın altına gizleyerek bu sorunu görmezden geliyor. Seçimlerde de burayı görmezden gelenleri, biz görmeyeceğiz. Buranın Efeler’e yakışır bir şekilde değerlendirilmesini istiyoruz” dedi.

‘SADECE BİZİM MAHALLENİN DEĞİL, EFELER’İN SORUNU’


Bölgede esnaflık yapan Ahmet Cengiz, “Burayla ilgili Efeler Belediyesi yetkilileri ile ne zaman konuşsak ihaleye çıkacaklarını söylüyorlar. 7 yıldır bir çivi çakılmadı. Bir şey yapmayı beceremiyorlarsa bari mevcut halinde bir düzenleme yapsınlar, mıcır dökseler tozundan bari kurtuluruz. Eski garaj sadece bu mahallenin değil, Efeler’in, Aydın’ın sorunu. Böyle bir yerin atıl vaziyette beklemesi beceriksizliktir” şeklinde konuştu.

‘MİLLET MAHALLEDEN KAÇIYOR’


Mahalle sakinlerinden Şenol Vural, “Yıkım gerçekleşince bölgeye renklendirecek bir şeyler yapılır diye düşünmüştük. Fakat geçen sürede mahallemizi cazibe merkezi yapacak bir projenin hayata geçmesini bırakın milleti mahallemizden kaçırır hale geldi. Bu bölgede yaşayan hiçbir komşumuz kapı pencere açamıyor. Bu alanda bir proje yapmayı beceremiyorsanız bari tozmasını engelleyecek bir asfalt mı dökersiniz yoksa parke taşı mı yaparsınız onu siz bilirsiniz. Efeler Belediyesi yetkililerini bu alan için bir an önce harekete geçmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

‘EFELER BELEDİYESİ’NDEN PROJE BEKLENTİMİZ KALMADI’


Mahalle sakinlerinden İlhami Karaca ise Efeler Belediyesi’nden atıl vaziyetteki alan için bir proje beklentilerinin olmadığını dile getirerek, “7 yıldır bir şeyler yapacaklar diye bekliyoruz. Maalesef ümidimiz kalmadı. Bari alan içindeki yabani otları temizlesinler yangın telaşı yaşamayalım. Zaten tozun toprağın içinde yaşıyoruz, bir de yangın dumanıyla uğraşmayalım” dedi.