Aydın’ın Efeler ilçesinde çalışmalarını sürdüren CHP Gençlik Kolları İlçe Başkanı Artuğ Akosman, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencilerin bilet fiyatlarının yüksek olmasından dolayı memleketlerine dönemediğini söyledi.

“İDDİALARIMIZIN ASILSIZ OLMADIĞI BİR KEZ DAHA İSPATLANDI”


Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP’li Akosman, şu ifadeleri kullandı: “Geçtiğimiz nisan ayında, Adnan Menderes Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerin otobüs bilet fiyatlarındaki yüksek artışlardan dolayı, bayram tatilinde memleketlerine gidemediklerini yaptığımız yazılı bir açıklama ile kamuoyuna duyurmuştuk. Üniversite öğrencilerinin feryatları hala devam ediyor. Biz gençler olarak o gün yaptığımız açıklamada AKP iktidarının yeteneksiz ve iş bilmez olduğunu iddia etmiştik. Bugün görüyoruz ki iddialarımızın asılsız olmadığı bir kez daha ispatlandı. Nisan ayından bu yana ne öğrencilerin geçim sıkıntısı azaldı ne de otobüs bilet fiyatlarına herhangi bir indirim yapıldı. Eğitim öğretim yılının sonlanması ile birlikte evlerine dönmek isteyen öğrenciler fahiş bilet fiyatları ile karşılaşıyor.”

“ÜNİVERSİTELİ GENÇLER, EVLERİNE NASIL DÖNECEKLERİNİN DERDİNE DÜŞMÜŞ DURUMDALAR”


“Sene başında 13,35 TL olan dolar kuru bugün 17 lira seviyesini aştı.” diyen Akosman, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Dolar 17,18'den işlem görürken, Euro da 18,45 seviyesinde! Akaryakıt fiyatlarına gelen zamların hızına yetişemez olduk. Haliyle şehirlerarası ulaşım yapan firmalar da bilet fiyatlarına zamları yansıttı. Ne yazıktır ki Türkiye’nin içinde bulunduğu bu ekonomik darboğazdan en çok etkilenenler gençler ve öğrenciler oluyor. Bayram tatilinde memleketlerine gidemeyen üniversiteli gençler, final ve bütünleme sınavlarının bitmesiyle birlikte evlerine nasıl döneceklerinin derdine düşmüş durumdalar. Gençler ekonomik sıkıntılardan dolayı evlerine dönemiyorlar! Memleketi Mardin olan bir kardeşimiz, 600 lira bilet parasını nasıl ödeyeceğim, ben memleketime nasıl geri döneceğim diye CHP Efeler Gençlik Kolları’nı arıyor. Bu AKP iktidarının ortaya çıkardığı acı tablonun sadece bir örneği.”

“AKP İKTİDARINI SANDIĞI ÖNÜMÜZE KOYMAYA DAVET EDİYORUZ”


Akosman, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Biz gençlik kolları olarak hangi genç arkadaşımızın derdine derman olacağımızı, nereye yetişeceğimizi bilemez hale geldik. Her gün onlarca genç, anne-baba iş, aş için, temel ihtiyaçlar için ilçe örgütümüzden destek istiyor. Üniversite okuyan birçok genç arkadaşımızın anne babası işsiz kaldı! Üniversite mezunu gençler zaten iş bulamıyor. Artık sayenizde okuyamıyorlar da! Öğrencilerin yaşadığı sorunları birçok kez dile getirdik. Biz artık iktidarı çözüm üretmeye davet etmekten vazgeçtik. Artık onları acilen sandığı önümüze koymaya davet ediyoruz.”

“GENÇLER SARAY SALTANATINI SONLANDIRACAK”


Akosman, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Fakat ilçemizdeki Ak gençlere, Ak trollere çok net bir sorumuz var. Bu gençler memleketlerine nasıl dönecekler? Çevre Haftası kapsamında Atatürk Kent Meydanı’nda siyasi film çevirmeyi bir kenara bırakın da verecek bir cevabınız var ise bu sorumuza cevap verin. Mensubu olduğunuz parti gençleri Bey Camii’nin önünde dilenecek hale getirdi. Siz hala hangi akla hizmet oradasınız? Ama hiç şüpheniz olmasın, partinizin muhtaç duruma getirdiği o gençler ilk seçimde aile, yandaş ve saray saltanatını sonlandıracak. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıyla birlikte hep birlikte Türkiye’yi umut dolu yarınlara taşıyacağız.”