Ek gündem maddeleriyle beraber 12 gündem maddesini görüşmek üzere toplanan meclis 20 dakika sürdü. Toplantıya CHP Meclis Üyeleri Ali Kotan, Fahrettin Çiçek, Volkan Alkış, Evrim Karakoz, AK Parti Meclis Üyesi Tacettin Özden katılmadı.

KONYA'NIN TEK CHP'Lİ İLÇESİNE ARAÇ HİBESİ

Kuşadası Belediyesi, Konya'nın tek CHP'li belediyesi olan Tuzlukçu ilçesine görev aracı hediye etti. Kayıt altında olan, alınış tarihi itibariyle 5 yılını tamamlamış ve idarece kullanılmasına ihtiyaç duyulmayan taşınırların ihtiyaç duyan idarelere bedelsiz devredilebilir hükmü gereğince, belediyeye ait 09 BP 083 plakalı kamyonet panelvan connect aracın hibe yoluyla devredilmesi oy birliği ile kabul edildi.
Türkmen Mahallesi'nde bulunan 35 bin metrekarelik taşınmazın bin metrekarelik bölümünün üçüncü şahıslara spor ve gösteri amaçları için kullandırılması, burada yapılacak olan okçuluk, yoga, paintboll sporları için faaliyette bulundurulması ve saatlik ücretinin 125 lira olması oy birliği ile kabul edildi.

BAZI MÜDÜRLÜKLERE 49 MİLYON EK ÖDENEK VERİLECEK

Mahalli Hizmetler Müdürlüğü'nce talep edilen gelir gider kalemlerine kullanılmak üzere 49 milyon 200 bin ek ödenek verilmesi Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmesinden sonra oybirliği ile kabul edildi. Ek ödeneğin 5 milyon Türk lirasının Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne, 34 milyon 730 bin Türk lirasının Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne, 1 milyon 402 bin liranın Emlak ve İstimlak Müdürlüğüne, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğüne 568 bin lira, Park ve Bahçeler Müdürlüğüne 7 Milyon 500 bin lira ek ödenek verilmesi karşılığına da arsa gelirleri kaleminden 27 milyon 800 bin lira, Merkezi İdareler ve Vergi Gelirleri Kaleminden alınan paylardan 22 Milyon lira ödenek gösterilecek. Komisyonlara havale edilen konuların görüşülmesinden sonra 20 dakika süren meclis sona erdi. Bir sonraki meclisin 4 Temmuz Pazartesi günü yapılması oy birliği ile kabul edildi.