Kütahya’da düzenlenen Para Dans Türkiye Şampiyonası’nda partneri Hazal Zengin ile ortaya koyduğu performans ile Türkiye 2’ncisi olan Kılıç, elde ettiği bu başarının ardından 18 Haziran’da Polonya’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek. Basketbol uğruna tek başına Mardin'den yola çıkıp Aydın'a gelen 24 yaşındaki bedensel engelli Abdullah Kılıç, azmiyle parmak ısırtıyor. Sporu çok seven Abdullah, Aydın'a yerleştikten sonra hayatında hiç basketbol oynamamasına rağmen Tekerlekli Sandalye Basketbol 2. Ligi'nde mücadele eden Efeler Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nın seçmelerine katıldı. Gücü ve çevikliği ile teknik heyetin gözüne giren ve elemeler sonucunda takıma dahil edilen Abdullah Kılıç, kısa sürede takımın ilk 5'inde kendisine yer buldu. Abdullah Kılıç basketbol antrenmanında tanıştığı halter antrenörü Yunus Emre Demirtaş sayesinde haltere başladı. Demirtaş'ın teşvikiyle basketboldan arta kalan zamanında halter çalışan Abdullah Kılıç, 4 yıl önce Konya'da düzenlenen Türkiye Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası'nda 95 kilo kaldırarak birinciliği elde etti.

AVRUPA’DA TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEKLER

Abdullah Kılıç, engelleri sporla aşarak yaşama sevincine dansı da ekledi. Hem sporun hem dansın bir arada bulunduğu görsel show para dansta da hünerli olan Kılıç, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri eşliğinde yaptığı çalışmaların ardından danstaki partneri Hazal Zengin ile birlikte Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu 2022 Faaliyet programında yer alan ve Kütahya Dumlupınar Spor Salonunda gerçekleştirilen Para Dans Türkiye Şampiyonası’na katıldı. 38 sporcunun 20 kategoride yarıştığı şampiyonada Kılıç ve Zengin, Serbest Stil Kombi Klas 2 kategorisinde ikincilik elde etti. Bu başarının ardından Milli Takıma seçilen 2 sporcu, Polonya'da gerçekleştirilecek Para Dans Avrupa Şampiyonası’na gitme hakkı kazandı.

FİLLİKÇİOĞLU, SPORCULARI TEBRİK ETTİ

Aydın’ı gururlandıran Abdullah Kılıç ile Hazal Zengin, Polonya'da gerçekleştirilecek Para Dans Avrupa Şampiyonası öncesi İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu'nu ziyaret etti. İl Müdürü Fillikçioğlu sporculara başarılar dileyerek hediye takdim etti. Tekerlekli Sandalye Dans (Paradans) branşında Türkiye’yi temsil etme gururunu yaşayan Aydın Genç Efeler S.K. sporcuları Abdullah Kılıç ve Hazal Zengin, 9 Haziran’da Milli Takım kampına katılacaklarını, 18 Haziran’daki Avrupa Şampiyonasında da Türkiye’ye madalya kazandıracaklarını ifade ettiler.