Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Aydın’da meydana gelebilecek orman yangınlarının önlenmesi, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonun sağlanmasına yönelik yapılan Orman Yangınlarını Önleme Komisyonu toplantısına başkanlık etti. Valilik toplantı salonundaki toplantıya Vali Aksoy’un yanı sıra Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, Vali Yardımcısı Cemal Şahin ile ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinden oluşan komisyon üyeleri katıldı.
Toplantıda orman yangınları ile orman yangını esnasında yapılan mücadele ve yangınların önlenmesine yönelik çalışmalara ilişkin ilgili kurum ve kuruluş yetkilileri kendi sorumluluk alanlarına dair bilgiler verdi. Ayrıca, özellikle yangına hassas bölgeler için bugüne kadar yapılan faaliyetler, tedbirler, araç ve ekipman kapasitesi ile diğer çalışmalar ele alındı.

YANGINLAR KONUSUNDA HASSAS OLMALIYIZ


Aydın ve Muğla genelinde geçen yıl çıkan orman yangınlarının tamamına etkili bir koordinasyonla müdahale edildiğini ve bunun için de büyük bir gayret gösterildiğini ifade eden Orman Bölge Müdürü Yasin Bayrak, önemli boyutta meydana gelen yangınlar ve müdahale görüntülerinin de yer aldığı bir brifing sundu. Yaprak, illere ilişkin istatistiki veriler, personel ve yangınlarda kullanılan araç ve gereç durumları ve ormanlık alanlarda bulunan gözetleme kulelerine dair de bilgiler verdi. Vali Aksoy ise, yangınla mücadelede ilgili kurum ve kuruluşların sorumluk ve görevlerinin yanı sıra, yangın çıkmaması için vatandaşlar olarak herkese çok büyük görev düştüğünü ve hassas olunması gerektiğini söyledi.