Mezuniyet törenine, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Akyol ve Prof. Dr. Cumali Öksüz, Genel Sekreter V. Doç. Dr. İbrahim Gökdaş, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cavit Kum, Aydın Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Cemil Şahin, oda başkanları, il müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

“FAKÜLTEMİZ KATILIMCI BİR EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMINI KENDİSİNE HEDEF EDİNMİŞTİR”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cavit Kum, “Fakültemiz, ülkemizde bulunan aktif 29 Veteriner Fakültesi içerisinde 2021 yılında ilk 4’teki konumu ile önemli bir yere sahiptir. Fakültemiz, öğretim elemanı başına düşen öğrenci sayısı, genç ve dinamik yapısı, taşıdığı vizyonu ve misyonu ile siz öğrencilerimizle birlikte, tüm akademik ve idari kadrosuyla, bütünleşik, birleştirici, katılımcı bir eğitim-öğretim programını kendisine hedef edinmiştir.” dedi. Öğrencilerin, güçlü kişiliğe, yeterli mesleki bilgi ve beceriye sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Cavit Kum, “Diplomalarınız başarı kapısının sadece birer anahtarıdır. Sağlayacağınız başarıda en önemli etken, eğitimin sürekliliğini yerine getirebilmektedir Temennimiz, Üniversitemiz çatısı altında geçirdiğiniz yıllardaki gibi, sonraki yaşamınızda da Ülkemiz ve Cumhuriyetimize, bağlılığınızı sürdürmenizdir. Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışır, sizleri yetiştiren ailelerinize bağlı, mesleğinde ve sosyal hayatında başarılı veteriner hekimler olmanızdır.” sözlerinin ardından mezun öğrencileri tebrik ederek konuşmasına son verdi.

“ÇITAYI DAİMA EN YUKARIYA TAŞIMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Öğrencilerin mesleki yeminlerini ederek önemli bir başlangıca imza attıklarını belirterek konuşmasına başlayan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Türkiye’de diplomanızla sizlere çok büyük avantajlar sunan ve ülkemizde bir elin parmaklarını geçmeyecek ayrıcalıklara sahip fakültemizde bu büyük mutluluğu sizlerle birlikte yaşama bizler için de tarifsiz bir mutluluk. Sürekli gelişen üniversitemizde, geleceği inşa ettiğimiz kıymetli öğrencilerimiz ile durmadan ve yorulmadan çalışmaya; çıtayı daima en yukarıya taşımaya devam edeceğiz. Arkamızdaki büyük eğitim ordusuyla, ülkemiz ve milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu. Öğrencilere bundan sonraki süreç için kendinize uygun ve doğru hedefler koymaları tavsiyesinde bulunan Rektör Aldemir, “Sizler ülkemizin geleceğini inşa edecek, gelecek nesillere daha güçlü bir Türkiye bırakacak nesilsiniz. İş hayatınızda işinize sadık olun, vefalı olun, gayretli olun. Sizleri Allah’a emanet ediyorum. Allah, yar ve yardımcınız olsun.” şeklinde konuştu. Program, 2021-2022 Yıllı ADÜ-FEST Spor Turnuvaları kapsamında Kadın ve Erkek Basketbol takımları arasında gerçekleştirilen müsabakalarda, birinci olan Veteriner Fakültesi Kadın ve Erkek Basketbol Takımlarına ve takımlara antrenörlük yapan Prof. Dr. Murat Boyacıoğlu’na ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ve Prof. Dr. Cavit Kum tarafından kupa ve madalyalarının takdim edilmesi ile devam etti. Aydın Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Cemil Şahin, veteriner hekimlik mesleği eğitiminin sadece teorik ya da pratik uygulamalar ve mesleki bilgiler kazandırmadığını bunun yanı sıra insani değerler kazandıran, manevi anlamda insanı yücelten çok değerli bir eğitim süreci olduğunu ifade etti. Cemil Şahin, öğrencilerin mezuniyetlerinin hayırlı olmasını dileyerek ve tebrik ederek konuşmasına son verdi.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

2021-2022 Yıllı Eğitim-Öğretim Dönemi, 1.’si, olan Çağatay Akbıyık’ın konuşması ve yaş kütüğüne plaketin çakılmasının ardından ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir kendisine başarı belgesini, hediyesini ve meslek rozetini verdi. 2021-2022 Yıllı Eğitim-Öğretim Dönemi, 2.’leri olan Çiğdem Melek Akçay ve Ertuğrul Enes Binali’ye Prof. Dr. Cavit Kum başarı belgelerini, hediyelerini ve meslek rozetlerini verdi. 2021-2022 Yıllı Eğitim-Öğretim Dönemi, 3. olan Arif Bora Alçin’e başarı belgesini, hediyesini ve meslek rozetini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumali Öksüz verdi. 2021-2022 Yıllı Eğitim-Öğretim Dönemi mezunlarına başarı belgeleri ile meslek rozetlerin sunulmasının ardından Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı Öğr. Üyesi E. Sedat Arslan’ın meslek yeminini yaptırdı.
Mezuniyet Töreni, müzik dinletisi ardından sona erdi.