Nazilli Devlet Hastanesi tarafından, yangın sonrası hastanede yaşanabilecek olaylarla ilgili tahliye tatbikatı yapıldı. Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Engin Tetik’in koordinatörlüğünde gerçekleştirilen tatbikata itfaiye ekibi, 112 Acil Sağlık ekipleri, UMKE ekipleri ve yaklaşık 50 hastane personeli katıldı.

İLGİYLE İZLENDİ


Tatbikatta senaryo gereği Sağlık Kurulu’nda yangın çıkarken, hastane zarar gördü. Yangında ve hastanedeki yıkımda zarar gören yaralılar, müdahale edildikten sonra hastane dışındaki güvenli bir bölgeye alındı. Yaralılara dışarıda yapılan müdahalenin ardından ambulanslarla 2 hasta Aydın ADÜ Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Senaryo gereği çıkan yangında da itfaiye ekipleri müdahale ederek yangını söndürdü. Gerçeği aratmayan tatbikat, hastalar ve yakınları tarafından ilgiyle izlendi.

BAŞARIYLA TAMAMLANDI


Tatbikatının başarıyla tamamlandığını ifade eden Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi ve HAP Tatbikat Ekip Başkanı Uzm. Dr. Engin Tetik, “Hastanemizde Sağlık Kurulunda yangın çıktı. Yangın sonrasında olaya müdahale edildi. İtfaiye ekiplerine haber verilmesiyle ekipler yangına müdahale ederek yangını kontrol altına alarak söndürdüler. Yaralananlar 112 Acil Sağlık ekiplerince kurtarılarak tedavi altına alındılar. Yangın çıkan bölgedeki yaralılarımızı oluşturduğumuz triaj alanına alarak tedavilerini sağladık. 2022 yılı HAP tatbikatımız başarıyla tamamlandı. Tüm ekibime ve destek olan değerli itfaiye personeli arkadaşlarımıza gönülden çok teşekkür ediyorum” dedi.