Efeler ilçesinde Mimar Sinan Spor Salonu’nda ildeki 11 özel öğretim okulundaki engelli bireylerin spor yapmasına katkı sağlamak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca gönderilen spor malzemeleri düzenlenen programla okullara teslim edildi. Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, okul öğretmen ve öğrencilerinin de katıldığı programda çeşitli spor branşlarında kullanılmak üzere gönderilen malzemeler okullara teslim edildi.

TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER ETTİK


Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, gençlerin spor yapması amacıyla tüm imkanların seferber edildiğini belirterek, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde 12 Mayıs 2022 tarihinde Ankara’dan yaklaşık 500 özel öğretim okulunun spor malzemeleri tırlarla yola çıktı. Bu programa bizler de katıldık. Bakanlığımızın birçok projesi var. Sporun tabana yayılması ve gençlere ulaşması noktasında bu proje de bunlardan bir tanesidir. Evde bekleyen gençler olmasın düşüncesi ile tüm gençlerimizi spor yapmaya davet ediyoruz” dedi.

ENGELLİLER SPORA TEŞVİK EDİLECEK


Engelli bireylerin topluma kazandırılmasının öncelikli amaçlarından biri olduğuna dikkat çeken Vali Aksoy ise “Spor Aşkı Engel Tanımaz” programı çerçevesinde burada öğrencilerimize spor malzemeleri vermek üzere bir arada bulunuyoruz. Engellilerimizin toplumdan uzaklaşmadan onların sosyal kültürel sportif aktiviteler içerisinde bulunmaları bizim öncelikli hedefimizdir. Aydın Valiliği olarak İl Sağlık Müdürlüğümüzün koordinasyonunda Aydın ili genelinde Engelli Veri Bankası projesi başlattık. İlimizde yaşayan bütün engellileri tek bir kayıt sistemi içerisinde tutmak ve onlarla ilgili ihtiyaç duyulduğunda verilere anında ulaşabilmektir. Yaptığımız çalışmaları Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz ile paylaşmak suretiyle engelli insanlarımızdan spora yönelebilecek olanlar varsa bunların ön çalışmalarını yapması ve bunlarla ilgili çeşitli faaliyetlerde bulunması gibi belirli hedeflerimiz var. Temel amacımız gençlerimizin sporla ilgilenmesi her alanda kendilerini geliştirebilecekleri bir ortamın onlara sunulmasıdır. Bugün yapacağımız bu malzeme yardımı da onların daha iyi şartlarda spor yapmalarına bir nebze de olsa katkı sunacaktır” diye konuştu.