İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner, 2023 yılında yapılması planlanan genel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Partisinin kurulduktan 6 ay sonra 2018 seçimlerine girdiğini hatırlatan İl Başkanı Taner, "O seçimlerde biz Aydın’da sıralamada bazı sıkıntılar yaşamış olmamıza rağmen 108 bin oy aldık, yüzde 15 oy oranına ulaştık. Türkiye’de İYİ Parti açısından en başarılı dokuzuncu il olduk. Aydın’da bir potansiyel var. Çünkü Aydın, netice itibariyle demokrat gelenekten bir il. Her ne kadar şu anda yerel iktidar CHP’de, genel iktidar AKP’de olsa da Demokrat Parti’nin kalesi olan bir ilde, İYİ Parti’nin çok rahat bir şekilde birinci parti olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

"ÜÇ MİLLETVEKİLİ ÇIKARIRIZ"


Aydın’da birinci parti olmak için yaptıkları çalışmalardan da bahseden Başkan Taner, şunları kaydetti:
"Ben göreve geldiğim günden bu yana bütün teşkilatlarımıza, belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize ve kendi yönetimime devamlı olarak birinci parti olmak zorunda olduğumuzu söyledim. Bunun yanı sıra Aydın’da siyasi partilerde olmayanları da yapmayı düşündük. Bunlardan en önemlilerinden biri Aydın’da ön seçim yapılması. Çünkü şu anda CHP ön seçim yapılması sürecinden vazgeçmiş durumda. AKP zaten ön seçim yapmıyor, burada açık oy, gizli tasnif bir ön seçim yapıyorlar dolayısı ile orada da ön seçim olmuyor. MHP’de de yok. Böyle bir noktada İYİ Parti olarak biz, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ile görüştük, kendisine söyledik ve mutabakat sağladık. Aydın’da delegelerin değil, üyelerin katılımı ile hakim denetiminde ön seçim yapacağız. Düşünün Aydın’da 10 bin İYİ Parti’li, kimlerin milletvekili olacağına ilişkin seçim çalışmasında oylamaya katılacak. İYİ Parti olarak biz, 2018 seçimlerinde 36 aday adayı ile alana çıktık. Aday adaylarımızdan bir kısmı adaylık süreci belli olduktan sonra, köşelerine çekildi ama ağırlıklı olarak çalışmalarına devam etti. Onun getirdiği artı, teşkilatlarımızın zindeliği ve inanmışlığı partimize ayrı bir başarı getirdi. Bu dönem ben öyle tahmin ediyorum 100’ün üzerinde aday adayımız olur. Düşünün 100 tane İYİ Parti milletvekili aday adayı üyelere ulaşmak için Aydın’ın bütün mahallelerinde, ilçelerinde çalışma yapmak zorunda. Böyle bir ortamda gittiğimiz seçimlerde biz İYİ Parti olarak Aydın’da çok rahat bir şekilde birinci parti oluruz. Şu anda anketlere göre 2,5 milletvekili bizde gözüküyor. Çok rahat bir şekilde üç milletvekili çıkarırız."

"HEM SAĞDAN, HEM SOLDAN OY ALIYORUZ"


Büyük önem verdikleri parti içi demokrasiyi ön seçimle de işleteceklerini anlatan Başkan Taner, "İYİ Parti’nin en büyük özelliği hem sağdan, hem de soldan oy alan bir parti olmasıdır. Partisine herhangi bir gerekçe ile oy vermekten vazgeçen CHP’li, geleceği ikinci adres İYİ Parti’dir. Herhangi bir gerekçe veya şu andaki ülkenin gerçeklerinden, ekonomik sıkıntılarından dolayı AKP’den vazgeçen birisinin gideceği alternatif adres İYİ Parti’dir" dedi.