Karacasu ilçesi Çamarası Mahallesinde ormana yakın bir konumdaki zeytin arazisinde siyah renkli çekirgelerin zeytin çiçeklerini ve yapraklarını yediğini gören çiftçi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne haber verdi. Ekipler araziye giderek incelemelerde bulundu. Numune alınarak Adnan Menderes Üniversitesiyle irtibata geçildi. Çekirgenin ilçede daha önce görülmeyen Tettigoniidae Familyasının alt türü olan bir çekirge türü olduğu saptandı. Bir zeytin arazisi ve yakınındaki incir bahçesinde bir miktar ağaca zarar veren çekirgeler ilaçlama yöntemi ile imha edildi. Sorunun giderildiği bilgisi verilirken ilçe genelindeki vatandaşların arazilerini dolaşarak kontrol etmeleri istendi. Siyah renkli Tettigoniidae Familyasinin alt türü olan çekirgenin daha önce ilçede görülmediği bilgisi verilirken işlenmeyen arazilerden çalılıklarda çoğalmış olabileceklerinin tahmin edildiği aktarıldı.

ÇATIR ÇATIR YİYOR

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü sosyal medya hesabından, video görüntüleri eşliğinde "Çamarası Mahallesinde 31 Mayıs 2022 tarihinde aldığımız bir ihbarla tespite geldik. Zeytinlerde çekirge olduğu yönünde bir ihbardı bu. Baktığımız zaman yoğun bir şekilde istila denilebilecek düzeyde özellikle küçük ağaçlarda bir çekirge istilası var. Burada diğer dallarda da her sürgünün ucunda çekirge var. Ağaçların çiçek tomurcukları yenmiş, yaprakları yeniyor. Özellikle çiçek tomurcuklarını yiyorlar. Diğer ağaçlarda da benzer durum var. Özellikle taze sürgünlerde ve ağaçların üst kesimlerinde kendisini gösteriyor" ifadelerinin yer aldığı paylaşım yapıldı.
Mahalle Muhtarı Yusuf Sevim, de kendi hesabından "Tüm çiftçilerimizin dikkatine! Zeytin ve incir bahçelerimizde çekirge istilası görülmeye başlamıştır. Herkes bahçelerini kontrol etsin gerekli tedbirler acilen alınsın" şeklinde duyuru paylaştı.