Aydın’da Halk Eğitim Merkezleri tarafından ‘Hayat Boyu Öğrenme Şenliği’ düzenlendi. Efeler ilçesindeki Gençlik Caddesi’nde düzenlenen şenliğe Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Albay Macit Engin, kaymakamlar, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, halk eğitim merkezi müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan şenlikte gerçekleştirilen zeybek gösterisi büyük alkış aldı.

“8 BİN 382 KURSTA TOPLAM 178 BİN 623 VATANDAŞIMIZ HİZMET ALDI”


Gösterinin ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Okumuş, Halk Eğitim Merkezleri tarafından açılan kursların tanıtılması, yaygınlaştırılması ve hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi için her yıl 1-7 Haziran günleri arasında kutlanan Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında 17 ilçedeki halk eğitim merkezlerinin katılımıyla ‘Hayat Boyu Öğrenme Şenliği’ düzenlediklerini belirterek “Bugün 17 ilçemizdeki halk eğitim merkezlerimizden geri dönüşüm ve sıfır atık ürünleri başta olmak üzere giyim, tekstil, el sanatları, ahşap, yiyecek-içecek alanlarında kursiyerlerimizin danışman öğretmenleri nezaretinde hazırlamış oldukları ürünleri 30 farklı stantta izleme fırsatı bulacağız. Bu yılki şenliğimizde ebru, kurdele nakışı, takı tasarımı, makrome, bileklik, filografi konularında dene-yap çalışmaları da sizlerle birlikte olacak. Bu hafta boyunca 17 ilçemizde yapacağımız etkinliklerle amacımız, mümkün olduğunca çok sayıda vatandaşımızı bu etkinliklerle buluşturarak hayat boyu öğrenme konusunda farkındalığı en üst düzeye çıkarmaktır. 1 Ocak 1921 tarihinden 30 Mayıs 2022 tarihine kadar geçen sürede ilimiz genelindeki halk eğitim merkezlerimize açılan 8 bin 382 kursta toplam 178 bin 623 vatandaşımız hizmet almıştır. Ayrıca İŞKUR, KOSGEB ve Adalet Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’na kadar birçok bakanlık ile bakanlığımız tarafından yapılan protokoller doğrultusunda yapılan iş birliği çalışmaları neticesinde günümüz ihtiyaçlarına yönelik olarak da vatandaşlarımıza geniş bir yelpazede kurslar verilmeye devam ediyor.” dedi.

“KURSLARIMIZI ÖNEMSİYORUZ”


Halk Eğitim Müdürlükleri’nin örgün eğitim dışında ihtiyaç duyulan süre ve seviyelerde sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda vatandaşlara katkı sağlayabilecek çeşitli süre ve seviyelerde kurslar açtığını kaydeden Vali Aksoy ise “Bizim kaymakam arkadaşlarımızla, il ve ilçe milli eğitim müdürlerimizle yaptığımız toplantılarda il valisi olarak onlardan beklentilerimden biri de halk eğitim kurslarının sayılarının arttırılması, gelecek olan tüm taleplerin karşılanması noktasında olmuştur. Gerek kaymakam arkadaşlarım gerek il ve ilçe milli eğitim müdürlerimiz, halk eğitim müdürlerimiz bu anlamda gelen talepleri karşılama noktasında özveriyle büyük bir çalışma ortaya koymuşlardır. Örgün eğitim dışında kendisini geliştirmek isteyen kişilere sunulan bu hizmetin toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde yaygınlaştırılması bizim öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Buradan edinecekleri bilgi ve becerilerle hem kendilerini geliştirecek, belirli bir seviye ulaşmaları hem de buradan edindikleri bilgi ve tecrübelerle kendilerine gelir getirici birtakım faaliyetler içerisinde olmalarını sağlamış olacağız. Bu yönüyle kurslarımızı önemsiyoruz ve önemsediğimiz alanlarda yapılan çalışmalarla ortaya çıkan sonuçları da bugün hep birlikte burada izleyerek göreceğiz. Kursta katılan tüm kursiyerlerimize teşekkür ediyorum.178 bin kursiyerimizin yaklaşık 102 bini kadın. Dolayısıyla kadınlarımızın bu alandaki ilgisi bizleri de son derece memnun etmiştir. Temennimiz önümüzdeki süreçte de aynı heyecanla kurs sayılarımızı, çeşitlerimizi, gelecek olan taleplere göre açarak bu noktada daha iyi bir boyuta kentimizi taşıyabilmektir.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Aksoy ve protokol üyeleri, serginin açılış kurdelesini kesti. Akabinde Vali Aksoy ve protokol üyeleri, kursiyerler tarafından yapılan ürünlerin yer aldığı stantları gezerek bilgi aldı. Yaptıkları ürünlerinden dolayı kursiyerleri tebrik eden Vali Aksoy, sergi alanında geleneksel yöntemle keşkek dövdü.