Aydın Gazeteciler Cemiyeti'ne ziyaretler devam ediyor. AGC Başkanı Ferdi Uzun ve yönetimine son olarak Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, iade-i ziyarette bulundu. Vali Aksoy, AGC Başkanı Uzun ve yönetimi tarafından karşılandı.

“GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELMEYİ ÖNEMSİYORUM”

Samimi bir ortamda geçen ziyarette Başkan Uzun ve yönetimine görevinde başarı dileyen Vali Aksoy, “Gazetecilerle bir araya gelmeyi önemsiyorum. Bu anlamda Aydın Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ettik. Güzel bir ziyaret oldu. Her zaman Aydın basının yanındayım. Bizim yapmamız gereken bir konu olduğunda elimizden gelen gayreti göstereceğimizi ifade etmek istiyorum.” dedi.

“ AYDIN GASTRONOMİSİYLE, TURİZMİN BÜTÜN BOYUTLARIYLA OLDUKÇA ÖNEMLİ BİR İL”

Aydın’da turizm alanında yapılan çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulunan Vali Aksoy, “Mevcut durumumuzu tespit etmek, turizm pastasından daha fazla pay alabilmek adına Turizm Çalıştayı gerçekleştirdik. Turizm Çalıştayı’nda sektörün bütün tarafları bizlere görüşlerini sundular, bunlar rapor haline getirilerek önümüzdeki dönemde turizmde ne yaparsak daha iyi konuma gelebiliriz boyutuyla yol haritası çıkaracağız. Bunun üzerinde ilgili kurumlarımızla, bütün paydaşlarımızla birlikte çalışacağız. Yine Visit Aydın projesinin bir sonucu itibariyle Aydın’ın önemli bir potansiyeli olduğunu gördüğümüz Gastronomi kitabını da biz ortaya çıkardık. Geleneksel tarifleriyle Aydın yemeklerini bir kitap haline getirdik. Bunun da geçtiğimiz günlerde tanıtımını gerçekleştirdik. Aydın gastronomisiyle, turizmin bütün boyutlarıyla oldukça önemli bir il. Hedefimiz, Aydın’ın bu potansiyelini ticari anlamda turizm gelirine dönüştürmek bakımından bütün kurumlarımızla iş birliği içerisinde bu çalışmalarımızı yapmak.” diye konuştu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren AGC Başkanı Uzun da, Vali Aksoy’a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.