Web hosting firması nasıl seçilir? Web hosting hizmeti ile web sayfalarının bilgisayarda saklanması ve erişime açık tutulması sağlanır. Hosting hizmetleri çoğunlukla yıllık bazen de aylık olarak ödeme planları bulunan paketlerle sunulur. Hosting hizmtlerinin bu hizmeti veren firmaya belli bir maliyeti vardır. Hosting hizmetlerine kayıt işlemlerinin gerçekleştirilmesi ile web sitelerinin düzgün bir şekilde çalışması adına gerekli olan dosya ve verilerin depolanacağı bir sunucudan alan kiralama işlemi gerçekleştirilir.

Web Hosting Firması Nasıl Seçilir?

Gelelim asıl sorumuza. Web hosting firması nasıl seçilir? Web host hizmetlerinde sağlayıcılar sunucuyu sürekli olarak açık ve çalışır tutar. Sitelerin zararlı saldırılardan korunması ve bununla birlikte içeriklerin sunuculardan ziyaretçilerin tarayıcılarına aktarılması işlemleri gerçekleştirilir. Yeni bir web sitesi açacak olan kişilerin bunun yanında hosting hizmeti almaları da oldukça önemli bir konudur. Web hosting firması seçerken müşteri memnuniyetlerini göz önüne alabilirsiniz. Odeaweb, R10.net gibi platformlarda geniş bir müşteri memnuniyeti kitlesine sahiptir.

Web Hosting Hizmeti Yanında Alınabilecek Hizmetler

Wordpress hosting hizmeti yanında alınabilecek farklı hizmetler de bulunur. Bunlar;
  • Kurumsal e-posta
  • Domain kayıt
  • Yüksek trafikli web siteleri için hosting hizmeti
  • SSL sertifikası
  • Düşük trafikli web siteleri için hosting seçimi
İyi bir hosting sayesinde web sitelerinin hızlarında da iyileştirme sağlanır. İnternet sitelerinin yazılımındaki işlemlerde belli bir sistem kaynağı kullanılır. Bu sebeple sunucuların konfigürasyonları da son derece önemlidir. Çünkü sitede yapılacak olan işlemlerde bulunan sunucuların kaynaklarından faydalanılır. Hosting sağlayıcı firmalar hosting paketleri kapsamında çeşitli destekler de sağlar. Bunun yanında bu destekler ücretsiz olarak verilen hizmetlerdir. ODEAWEB sitesinden hizmet alabilirsiniz.