Aydın'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öncülüğünde, sendika temsilcilerinin katılımı ile yapılan yetkili sendika belirleme çalışmaları tamamlandı. Edinilen bilgiye göre Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı devlet okullarında Eğitim Bir Sen'in 4 bin 152, Türk Eğitim Sen'in 3 bin 755, Eğitim İş'in 2 bin 142 ve Eğitim Sen'in bin 280 üyesi olduğu belirlendi. Geride kalan bir yılda, söz konusu sendikalar içinde üye kaybı yaşayan tek sendika Eğitim Bir Sen oldu. 344 üyesinin kendisinden ayrılmasına rağmen Eğitim Bir Sen, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ilde yetkili sendika olmayı başardı.


EN FAZLA ÜYEYİ EĞİTİM İŞ YAPTI


Üye sayısını bin 505’ten 2 bin 142’ye yükselten Eğitim İş, 637 ile en fazla üye yapan sendika oldu. Türk Eğitim Sen 612, Eğitim Sen de 186 yeni üye yaptı.

8 İLÇEDE YETKİYİ KAYBETTİ


Geçen yıl Yenipazar hariç 16 ilçede yetkiyi elinde bulunduran Eğitim Bir Sen; yetkiyi 8 ilçede kaybetti. Eğitim Bir Sen; yetkiyi Buharkent, Çine, Efeler, Köşk, Kuşadası, Söke ve Sultanhisar'da Türk Eğitim Sen'e, Didim'de de Eğitim Sen'e kaptırdı. Yenipazar'daki yetkisini koruyan Türk Eğitim Sen, yetkili olduğu ilçe sayısını 8'e çıkardı. Eğitim Sen sadece Didim'de yetkili olurken, ilde en fazla üyeye sahip üçüncü sendika olan Eğitim İş ise henüz hiçbir ilçede yetkiyi eline alamadı.