Etkinlik başladıktan sonra protokol ve divan üyeleri yerlerini alırken MHP Karacasu İlçe Başkanı Murat Uysal’ın misafirleri karşıladıktan sonra katılımcılar arasında ikinci sırada köşede oturduğu görüldü. Uysal’ın sahnede MHP Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Osmanağaoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Erikmen, MYK Üyeleri Deniz Depboylu, Burak Pehlivan, Ahmet Savaş Çolak ve Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık'ın bulunduğu masa veya dinleyicilerin olduğu bölümde ilk sırada yer almaması dikkat çekerken bu duruma anlam verilemedi. Programın ortalarına doğru yanlış anlamalara sebebiyet verebilecek durumu MHP İzmir Milletvekili ve Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Osmanağaoğlu düzeltti.

İZMİR MİLLETVEKİLİ DÜZELTTİ

Deniz Depboylu konuşurken, Murat Uysal’ın sahnedeki masaya gelmesi işaret edildi. Osmanağaoğlu, Haluk Alıcık’ın kulağına bir şeyler söylerken bu sırada Uysal, ayakta bekleyip konuşmanın bitmesini bekledi. Kulaktan kulağa karşılıklı konuşma bir süre devam etti. Ardından Uysal, Deniz Depboylu’nun boşalttığı koltuğa oturdu. Bu esnada Haluk Alıcık, Uysal’a bir şeyler söylerken jest ve mimiklerinden gerildiği ve canının sıkıldığı gözlendi. Alıcık, bir süre de programın sunucusuyla konuşurken sahnenin aşağında bulunan sandalyenin masaya getirilmesi şeklinde işaret yaptı. Sunucuyla konuşmaya bir süre daha devam eden Alıcık'ın elleriyle yüzünü kapattığı görüldü. Depboylu konuşmasını bitirip yerine gelince Uysal, yerinden kalkıp bu boş sandalyeye oturdu.

KONUŞMASI DA ATLANDI

Depboylu'dan sonra kürsüye gelen Tamer Osmanağaoğlu konuşmasının sonunda "Belediye Başkanımız burada. Toplantımıza katılımından dolayı teşekkür ediyorum. İlçe Başkanımız Murat burada. Heyecanımızı mazur görün. İlk önce İlçe Başkanımızın selamlaması olacaktı ama bir heyecan yaşadık. Ondan dolayı ilçe başkanımızın da sizlerle sevgi, saygı ve muhabbetlerini iletiyorum" ifadelerini kullandı. Osmanağaoğlu'nun bu sözlerinden Uysal'ın ev sahibi olarak selamlama konuşması yapması gerekirken bunun atlandığı anlaşıldı. Program sonunda Kültür Merkezinden çıkarken Haluk Alıcık’ın bu yaşananları irdelemeye devam ettiği ve ‘O sandalyeyi kim aldı sahneden?’ diye sorduğu duyuldu.