AYSO 2018-2022 Dönemi Mayıs ayı, 48 Sayılı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Gökhan Maraş’ın Başkanlığında, meclis üyeleri ve komite üyelerinin katılımı ile Örsdemir Balkan toplantı salonunda gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Gökhan Maraş, ‘İki gün önce Kuzey Irak’ta şehit olan 5 askerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun. Bu acıları bir daha yaşamamak adına Kuzey Irak ve Suriye’de bu istikrarsız durumun en kısa sürede sona ermesini diliyorum. Bildiğiniz üzere Covid-19 salgınının başlamasıyla hazırlıklarını yaptığımız AYSO Üyeleri Ödül Törenimizi iptal etmiştik. Bu kapsamda, hazırladığımız plaket ve sertifikalarımızı sanayici üyelerimize ve meclis üyelerimize işyerlerini ziyaret ederek takdim etmeye devam ediyoruz. Bugün toplantımızda da, aynı şekilde 2019 yılı itibariyle, 10 yıl meclis üyeliği yapmış meclis üyelerimize sertifika ve firmalarına da plaket takdimi yapacağız. Üyelerimizi tebrik ediyorum” dedi.

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR ETTİ


AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin ise Oda mizanı, gelir – gider ve nakit durumu hakkında bilgiler verdi. Oda çalışmaları hakkında konuşmasına devam eden Şahin, ‘’Yeni hizmet binası ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Aydın Büyükşehir Belediyesinin de desteği ile ASTİM Havaalanı yolu ve çevre bulvarının kesiştiği yerdeki inşaat alanında iş makinaları ile düzleştirme çalışmaları tamamlandı. Bu iş bizim için büyük bir maliyetti. Desteklerinden dolayı Aydın Büyükşehir Belediyesine ve ASTİM Yönetimine teşekkür ederiz. Alandaki küçük bir kamulaştırmanın da sonuçlanması ile üç ay içerisinde temel atma durumuna geleceğimizi planlıyoruz. Bu arada, mimari projeleri çalışmalarını da yürüteceğiz. Sizleri meclis toplantılarımızda bilgilendireceğiz” diye konuştu.

İTALYA İLE ORTAK ÇALIŞMA YAPACAĞIZ


İtalya ile ihracatın daha fazla gelişmesi için adımlar atacaklarını dile getiren Şahin, şunları söyledi: “Mart ayı meclis toplantısında, İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Aydın Ofisinin odamızda açılışını yaptık. Toplantımızda, İtalya İzmir Konsolosunu ve İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi ile bir araya geldik. Bu yıl içinde ortak faaliyetler gerçekleştirmeyi planlıyoruz. İlimizden son üç yılda en çok ihracat yaptığımız ülke İtalya. Bu sebeple, yıl içinde, İtalya ile ticaret yapan veya yapmak isteyen üyelerimiz ile İtalya da veya İlimizde iki tarafın yatırımcı ve sanayicilerini bir araya getirmek istiyoruz. Bu konuda, Konsolosluk ve İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası da çok istekli. Özellikle sanayicilerimizin onların Ticaret ve Sanayi Odası Derneğine üye olmalarını, önemle rica ediyorlar. Bu üyeliklerin ortak çalışmalara önemli katkısı olacağını düşünüyorum. Oda olarak da üye olacağız’’ dedi.

İŞ İNSANI ÇERÇİOĞLU’NA PLAKET


Konuk sunumlarında; ‘’Antik Çağda Ege Bölgesi Halkları’’ ile Meclis Üyesi Ercan Çerçioğlu, meclis ve komite üyelerini bilgilendirdi. Sunum sonrasında Meclis Başkanı Gökhan Maraş ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, sunumu gerçekleştiren AYSO Kurucu ve Onursal Başkanı Ercan Çerçioğlu’na plaket takdim ederek teşekkür etti.