Edinilen bilgiye göre; Aydın İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü koordinesinde Didim KOM ekipleri “Musilaj” operasyonunun detaylarını basınla paylaştı. Söz konusu soruşturma kapsamında bir grup şahsın birlikte hareket ederek, ilçede maddi durumu iyi olan şahısları tehdit, hakaret, silahla tehdit, mala zarar verme, kasten yaralama, 6136 SKM ve İşyeri kurşunlama gibi olaylarla TCK-149 Nitelikli Yağma suçu işledikleri ve bu sayede haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi.
Yürütülen soruşturma kapsamında; S.T. isimli şahsın liderliğinde; M.F.E. A.E., F.E. K.D. C.Ö., H.U., M.T., M.F.T. ve, H.P. isimli şahısların birlikte hareket ederek suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve nitelikli yağma suçlarına karıştıkları tespit edildi. Soruşturma kapsamında şüpheli olarak suça karıştıkları tespit edilen toplam 10 şüpheli şahıs, 26 Mayıs Perşembe günü saat 06.30’da ilçede yapılan eş zamanlı operasyon ile yakalandı.


“TABANCA VE TÜFEĞİN YANI SIRA YÜKLÜ MİKTARDA PARA ELE GEÇİRİLDİ”


Şüpheli şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda; 4 adet tabanca, 213 adet tabanca fişeği, 1 adet av tüfeği, 4 adet av tüfeği kartuşu, 1 milyon 560 bin Türk Lirası, 10 bin Euro, çok sayıda dijital materyal, 1 adet kelepçe ele geçirildi. 10 şüpheli şahıs Emniyet güçlerince gözaltına alındı.