Nazilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin düzenlediği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda birbirinden farklı ve ilginç projeler sergilendi. Koordinatörlüğünü Özcan Çetin’in yaptığı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda 22 öğretmen ve 66 öğrenci görev aldı.

19 PROJE GÖRÜCÜYE ÇIKTI


Fuarda 4 araştırma, 11 tasarım ve 4 de inceleme olmak üzere toplam 19 proje görücüye çıktı. Etkinlikte bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesi, bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi, öğrencilere bilimsel proje yapma ve paylaşma konusunda yeni ortam ve olanakların sağlanması amaçlandı. Protokol üyelerince açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Kaymakam Arısoy ve beraberindekiler projeleri tek tek gezerek sorumlu öğretmen ve öğrencilerinden projeler hakkında bilgi aldı.

YOĞUN KATILIM


Okulun spor salonunda Okul Müdürü Hayrettin Öğünç’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Güven Eker, İŞKUR Müdürü Yakup Ergenlik, Sümer Mahalle Muhtarı Erdoğan Dilbaz, Dumlupınar Mahalle Muhtarı Hüseyin Uludağ, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

PROJELER BEĞENİ TOPLADI


Fuarda birçok proje ilgi görürken ‘ Menderes Yolu’ projesi ön plana çıktı. Danışman öğretmenliğini öğrenciler Hasan Adil Sosyal’in yaptığı Hazar Bağarlı, Burak Öğe, Hüsamettin Can ve Yunus Yılmaz’ın görev aldığı projeyle Nazilli’de Menderes Nehri yakınından geçen yolun tanıtılarak turizme katkı sağlayabileceği vurgulandı. Halkın bu yolu kullanarak hem spor hem de etkinlik açısından değerlendirilmesi amaçlandı. Projeye okul müdürü Hayrettin Öğünç’ün yanı sıra öğretmenler Can Yarar, Hasan Hüseyin Sezer, Nazmi Durmaz, Yalçın Geçer, Suat Selvi, Serkan Tuzlutaş ve Ahmet Kızılkaya destek verdi. Ayrıca projede Menderes Nehri’nin ozon jeneratörüyle temizlenmesi de ilgi gördü.