Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Ömer Sarıboğa (34) ve ev hanımı Habibe Sarıboğa'nın (33) üç yıl önce ikiz çocukları dünyaya geldi. İkizlerden biri olan ve iki aylıkken kolları ile ayaklarını hareket ettirmeyen Alpaslan'a SMA Tip 1 teşhisi konuldu. Alparslan için tedavi süreci başladı. Alparslan'ın tedavisi için gerekli olan ilacın maliyetinin karşılanması doğrultusunda Aydın Valiliği onayı ile geçen yıl 23 Ekim’de yardım kampanyası başlatıldı.

KAHRAMAN BABA

Oğlunun tedavi masrafları için başlatılan kampanyanın duyurulması için baba Ömer Sarıboğa, olağanüstü bir çaba harcadı. Polislik mesleğinden boş kalan zamanında gerekli olan paranın toplanması doğrultusunda Türkiye'yi şehir şehir gezen ve semt pazarlarında açtığı stantta elinde mikrofon ile yardım toplayan babanın oğlunu yaşatmak için verdiği çaba sonuç verdi.

TEDAVİSİ DUBAİ’DE YAPILACAK

Baba Sarıboğa’nın yardım çığlığının ardından kampanyaya destek artarken Alparslan’ın sağlığına kavuşabilmesi için onbinlerce kişi seferber oldu. Baba Ömer Sarıboğa, oğlu için gereken paranın toplandığı müjdesini sosyal medya hesabından duyurdu. Alparslan ailesiyle gen tedavisi için önümüzdeki haftalarda Dubai’ye gidecek.

HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Oğlu için destek olan hayırseverlere teşekkür eden baba Ömer Sarıboğa, “Ben oğlumun ikiziyle, ablasıyla birlikte oyunlar oynamasını istiyorum. Bu doğrultuda elimden gelen her şeyi yaptım. Allah’ın izniyle hayırseverlerin verdiği destekle yüzde yüze ulaştık. Aydın halkı bu konuda çok duyarlılık gösterdi. Herkes yüreğinden ne koptuysa az çok demeden destek oldu. Dubai’ye gideceğiz. Gen tedavisinin ardından Alparslan yeni bir hayata merhaba diyecek” dedi.